ΙΤΑΛΙΑ

Τάνιεβιτς: "Να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων στο ιταλικό πρωτάθλημα στους 4"

Τάνιεβιτς: "Να μειώσουμε τον αριθμό των ξένων στο ιταλικό πρωτάθλημα στους 4"

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή των ιταλικών εθνικών ομάδων, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι μία από τις πρώτες σκέψεις του είναι να ζητήσει τη μείωση των ξένων παικτών στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς αποδέχθηκε τελικά την πρόταση της ιταλικής Ομοσπονδίας και ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή για τις ιταλικές εθνικές ομάδες. Και, αν κρίνει κανείς από τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις του, έχει μεγάλα σχέδια.

Η πρώτη απόφαση που πήρε ο νυν τεχνικός διευθυντής των ιταλικών εθνικών ομάδων ήταν να ορίσει τον θρύλο του ιταλικού μπάσκετ, Γκρεγκόρ Φούτσκα, προπονητή της ομάδας U14. Όσο για την επόμενη; Να προσπαθήσει να πείσει τους ιταλούς να μειώσουν τον αριθμό των ξένων τους στο πρωτάθλημα, αν και - όπως τόνισε - θα προτιμούσε να μπει κανονισμός που θα υποχρέωνε τις ομάδες να έχουν πάντα τουλάχιστον 2 Ιταλούς στο παρκέ!

Συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport ο Τάνιεβιτς δήλωσε τα εξής: "Η Serie A έχει τραγικούς κανόνες, οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν άμεσα. Η ιδανική λύση θα ήταν να υπάρχει κανονισμός που θα λέει ότι πρέπει να υπάρχουν πάντα δύο Ιταλοί παίκτες στο παρκέ, αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Η λύση όμως θα ήταν να μειωθεί ο αριθμός των ξένων. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να έχουν μέχρι 7 ξένους (σ.σ  Για την ακρίβεια ο κανονισμός έχει ως εξής: Μία ιταλική ομάδα έχει το δικαίωμα είτε να έχει 5 ξένους στην αποστολή ανεξαρτήτου εθνικότητας είτε 3 παίκτες που πιάνουν θέση ξένου και άλλους 4 που πιάνουν θέση κοινοτικού). Αυτό είναι παράλογο. Συνήθως, κάθε ομάδα χρησιμοποιεί 8-9 παίκτες σε κάθε αγώνα, οπότε αυτό σημαίνει ότι οι Ιταλοί παίκτες δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Θα μπορούσε να αλλάξει ο κανονισμός και να αναφέρει ότι επιτρέπονται 6 ξένοι ανεξαρτήτου εθνικότητας και 6 Ιταλοί. Να μειωθεί αρχικά ο αριθμός των ξένων στους 6 δηλαδή και μετά από δύο χρόνια να πέσει στους 4 ξένους και 8 Ιταλούς. Θα ήταν ενδιαφέρον και θα βλέπαμε επιτέλους Ιταλούς να παίζουν".

Μένει τώρα να φανεί αν ο Τάνιεβιτς θα καταφέρει να θέσει σε εφαρμογή τις σκέψεις του ή αν οι ιταλικοί σύλλογοι έχουν διαφορετική άποψη.

Tanjevic AP Photo/Petr David Josek

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Να γιατί 'πνίγηκε' η Μάνδρα

Η ομάδα έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης "Γεωμυθική" έδειξε με τέσσερις κινήσεις, τι έγινε στη Μάνδρα. Κατέληξε στο "οι επιλογές μας σκοτώνουν. Ας κάνουμε τις σωστές"

Όταν τα ρολά θέλουν να κατέβουν: Η ιστορία του Ανδρέα Γιαννιώτη

Ένα παρατεταμένο αγροτικό, ένα συγκλονιστικό ρεκόρ και η χρονιά που τον έκανε Ατρόμητο. Bonus, μια ιστορία από τον Γιόζεφ Βάντσικ.

Ο εξωγήινοι ίσως είναι δίπλα μας: Ανακαλύφθηκε κοντινός πλανήτης που μπορεί να υποστηρίξει ζωή

Συγκρατήστε το όνομα Ross 128 b. Ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης ανακαλύφθηκε πρόσφατα και συγκεντρώνει τις περισσότερες ελπίδες να φιλοξενεί ζωή κοντά στο ηλιακό μας σύστημα

Ο σκηνοθέτης του 'Σπιρτόκουτου' δεν μεγάλωσε με βρισίδι

Ο κινηματογραφιστής που ζει για τις 'ψηλές θερμοκρασίες' στα έργα του δεν περίμενε ότι το πρώτο του θεατρικό θα είχε τέτοια επιτυχία.

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

46χρονος πατέρας δύο παιδιών ανάμεσα στα θύματα

Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των αποφοίτων ΣΜΥ στον απόστρατο που έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24