ΙΤΑΛΙΑ

"Πρόσεχε φίλε Ζήση"…

"Πρόσεχε φίλε Ζήση"…

Οι Μπουρούσης και Φώτσης μίλησαν σε ιταλική εφημερίδα, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα στον Νίκο Ζήση ότι "το πρωτάθλημα είναι δικό μας". Αμφότεροι απάντησαν και στο ερώτημα… Μίλαν ή Ιντερ;

Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Αντώνης Φώτσης μίλησαν στην ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" και έστειλαν απειλητικό μήνυμα στον συμπαίκτη τους στην Εθνική Νίκο Ζήση προειδοποιώντας τον ότι " φέτος το πρωτάθλημα είναι δικό μας". Λέτε να γνωρίζουν κάτι περισσότερο για το μέλλον του Ζήση;

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησαν οι δύο διεθνείς (πιθανότατα κατά την παραμονή της Εθνικής Ανδρών στο Ρίμινι, όπου συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά), η οποία έχει τίτλο " Οι Ελληνες προκαλούν τους πρωταθλητές" και αναφέρει στον υπότιτλο την ατάκα του Μπουρούση προς τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ: " Πρόσεχε φίλε Ζήση, φέτος θα νικήσει το Μιλάνο".

-Τι σας ώθησε στο να καταλήξετε στο Μιλάνο;

Μπουρούσης: " Για μένα ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο χτίζεται αυτή η ομάδα. Οι λίγες κουβέντες που μου είπε ο κόουτς (Σκαριόλο) ήταν αρκετές. Είναι ένας προπονητής με σπουδαίο όνομα και αναμφισβήτητη αξία".

Φώτσης: " Η πιθανότητα να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό, το χτίσιμο μιας ομάδας που θα έχει τις δυνατότητες για μια σπουδαία χρονιά".

-Μιλώντας για δυνατότητες, πού μπορείτε να φτάσετε;

Μπουρούσης: " Είναι νωρίς για να πούμε. Είμαστε πολλοί καινούργιοι παίκτες. Εμείς οι δύο, ο Κουκ, ο Νίκολας, ο Χέρστον. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να φτιάξουμε ομάδα".

Φώτσης: " Συμφωνώ με τον Γιάννη. Με το πέρασμα του χρόνου, το σημαντικό θα είναι να μετατρέψουμε το ατομικό σε ομαδικό ταλέντο".

-Έχετε μιλήσει με τον Σκαριόλο για τον ρόλο σας;

Μπουρούσης: " Όχι ακόμη, δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Θα το κάνουμε όμως όταν θα τα ξαναβρεθούμε μετά το Ευρωμπάσκετ".

Φώτσης: " Δεν μιλήσαμε με λεπτομέρειες, ωστόσο και εμείς γνωρίζουμε πώς παίζουν οι ομάδες του Σκαριόλο και εκείνος ξέρει ποια είναι τα χαρακτηριστικά μας και τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο".

-Το Μιλάνο είναι σχετικά επιτυχημένο στην Ιταλία, αλλά υποφέρει στην Ευρωλίγκα. Ελπίζετε ότι με σας τους δύο η ομάδα θα μπορέσει να ανατρέψει το σκηνικό;

Μπουρούσης: " Τόσο ο Αντώνης όσο κι εγώ έχουμε την εμπειρία από την Ευρωλίγκα και θα την αξιοποιήσουμε για το καλό της ομάδας, ώστε να προκριθούμε στο Top16 και μακάρι στο Φάιναλ Φορ. Αλλά θέλουμε και το πρωτάθλημα, το οποίο λείπει από το Μιλάνο τα τελευταία 15 χρόνια".

Φώτσης: " Θα υπάρχει πίεση να τα πάμε καλά, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες και η ομάδα έχει τις δυνατότητες ώστε να κάνει μια πολύ καλή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις".

-Στην Ιταλία, όμως, υπάρχει η Σιένα, που έχει κατακτήσει τους πέντε τελευταίους τίτλους…

Μπουρούσης: " Εδώ και χρόνια η Σιένα κυριαρχεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά και στην Ευρωλίγκα. Εχει εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Θέλω, όμως, να πω στον φίλο μου τον Ζήση ότι φέτος το πρωτάθλημα είναι δικό μας"!

Φώτσης: " Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στη Σιένα. Και θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τους χτυπήσουμε".

-Αντιμετωπίσατε την Εθνική Ιταλίας. Μιλήσατε με τον Μαντσινέλι, με τον οποίο θα είστε συμπαίκτες στο Μιλάνο;

Μπουρούσης: " Οχι ακόμη. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην Εθνική".

Φώτσης: " Χαιρετηθήκαμε στα γρήγορα και είπαμε θα τα ξαναπούμε στο Μιλάνο".

-Η Ελλάδα θα παρουσιαστεί στη Λιθουανία χωρίς τον Παπαλουκά, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Σχορτσανίτη.

Μπουρούσης: " Καλύτερα να μιλάμε για αυτούς που είναι εδώ, για τους παίκτες που θα δώσουν και την ψυχή τους για να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Φώτσης: " Ακριβώς. Απουσιάζουν σπουδαίοι παίκτες, αλλά έτσι είναι η ζωή και είμαι σίγουρος ότι όσοι είναι εδώ θα τα πάνε καλά. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε μια από τις έξι πρώτες θέσεις, για να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τη συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά".

-Υπάρχει κάποιος νέος παίκτης που θα θέλατε να συμβουλεύσετε;

Μπουρούσης: " Ολους τους βοηθάμε, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος που χρειάζεται ειδική βοήθεια".

Φώτσης: " Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που θα τα πάνε πολύ καλά. Ακόμη είναι άπειροι, αλλά αν δουλέψουν σκληρά, θα μπορέσουν να γίνουν εξαιρετικοί παίκτες στο μέλλον".

-Ποια είναι τα χόμπι σας;

Μπουρούσης: " Το PlayStation. Όχι, αστειεύομαι! Μου αρέσουν οι παρέες και να πηγαίνω για φαγητό σε ένα ωραίο εστιατόριο".

Φώτσης: " Χόμπι; Πού να βρεθεί χρόνος; Εχω ένα παιδάκι δύο ετών, οπότε καταλαβαίνετε ότι όταν δεν είμαι στο γήπεδο, μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μαζί του".

-Το επίπεδο της Lega A είναι πεσμένο τα τελευταία χρόνια. Εσείς πώς το βλέπετε απέξω;

Μπουρούσης: " Πιστεύω ότι παραμένει το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη μετά το ισπανικό".

Φώτσης: " Όλα τα πρωταθλήματα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, ωστόσο βλέπω ότι την προηγούμενη χρονιά είχε καλές ομάδες, ενώ οι περισσότερες έχουν τη διάθεση να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο φέτος το καλοκαίρι".

-Σας στοίχισε το ότι φύγατε από την Ελλάδα;

Μπουρούσης: " Κατά κάποιο τρόπο ναι. Αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή λόγω της κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα μας. Οι επενδυτές φοβούνται να βάλουν τα χρήματά τους στις ομάδες , όχι μόνο στο μπάσκετ. Για μένα είναι η πρώτη εμπειρία μακριά από τη χώρα μου και νομίζω ότι ήλθε την κατάλληλη στιγμή".

Φώτσης: " Η κρίση έχει επηρεάσει τα πάντα. Αλλά για μένα το μπάσκετ είναι μια δουλειά, επομένως είτε παίζω στη χώρα μου είτε στο εξωτερικό είναι το ίδιο. Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο μπάσκετ".

-"Υποχρεωτική" ερώτηση… Μίλαν ή Ιντερ;

Μπουρούσης: " Ουδεμία αμφιβολία: Μίλαν".

Φώτσης: " Δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, οπότε δεν έχω και προτίμηση"…

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ