ΙΤΑΛΙΑ

Αλλάζουν τροπάριο για FIBA οι Ιταλοί

Αλλάζουν τροπάριο για FIBA οι Ιταλοί
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα η Ιταλική Ομοσπονδία σκέφτεται τη νέα σεζόν να αφήσει τις ομάδες της να διαλέξουν ελεύθερα ανάμεσα σε EuroCup και Champions League.

Την φετινή σεζόν ήρθαν τα πάνω-κάτω στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ εξαιτίας της κόντρας της FIBA με την EuroLeague. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορα θέματα.

Το μεγαλύτερο θέμα που δημιουργήθηκε βέβαια δεν ήταν άλλο από τις πιέσεις που άσκησαν οι Ομοσπονδίες των χωρών στις ομάδες τους, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα με την Ιταλία, με την απειλή ότι αν δεχόντουσαν να αγωνιστούν στο EuroCup αντί για το Champions League της FIBA τότε θα τις απέκλειαν από το Εθνικό Πρωτάθλημα! Μία απειλή που ήταν πέρα για πέρα αληθινή, με τις ομάδες να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις προσταγές των Ομοσπονδιών τους. Στην Ιταλία ωστόσο φαίνεται ότι τα δεδομένα αλλάζουν.΄

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κοριέρε Ντε Λο Σπορ" η Ιταλική Ομοσπονδία αναμένεται τη νέα σεζόν να αφήσει ελεύθερες τις ομάδες να επιλέξουν την διοργάνωση που θέλουν να αγωνιστούν. Όσο για την αιτία της... κωλοτούμπας; Το γεγονός ότι η Ρώμη τέθηκε πλέον εκτός της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, οπότε η Ιταλία δεν έχει πλέον ανάγκη την ψήφο του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ