ΓΑΛΛΙΑ

Ήττες - σοκ για Ναντέρ και Λιμόζ

Ήττες - σοκ για Ναντέρ και Λιμόζ

Η Νανσί και η Λε Μαν έκανεν την έκπληξη, απέναντι σε Λιμόζ και Ναντέρ, αντίστοιχα. Χάρη στον Ματ Χάουαρντ, η Στρασμπούρ έκανε το καθήκον της απέναντι στη Χάβρη (73-57), ενώ η Ντιζόν πήρε την πρόκριση δια χειρός Στίβεν Γκρέι (80-66).

Το παιχνίδι που έκανε τη διαφορά απόψε ήταν -δίχως αμφιβολία- το Ναντέρ - Λε Μαν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ, αλλά πήραν τη νίκη - πρόκριση με 98-96, στην τρίτη παράταση! Είχαν άλλωστε σε πολύ καλή βραδιά τους Μικάλ Ινιέρσκι (18π.) και Ντάνιελ Γιούιν (18π.), την ώρα που οι 25π. του Τζαμάλ Σούλερ δεν ήταν αρκετοί για τη Ναντέρ.

Η Στρασμπούρ ξεκίνησε με το δεξί το γαλλικό Final Eight, που διεξάγεται στη Disneyland. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ δεν την... πάτησε κόντρα στη Χάβρη (73-57), αφού είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Ματ Χάουαρντ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ), όντας ο κορυφαίος των "κόκκινων", την ώρα που ο Αλί Τραορέ (15 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ.

Στην απέναντι πλευρά, ο Ρικάρντο Γκριρ πέτυχε 18 πόντους και ο Τζον Κοξ άλλους 13, για τη Χάβρη, που όμως δεν μπορούσε να κερδίσει την κορυφαία -ίσως- ομάδα της φετινής χρονιάς, στη Γαλλία.

Το εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 22-8) ήταν αυτό που χάρισε στη Ντιζόν τη νίκη - πρόκριση επί της Παρί/Λεβαλουά, με 80-66. Ο Στίβεν Γκρέι (24π.) ήταν ο πολυτιμότερος για τους νικητές.

Τέλος, η Νανσί σόκαρε τη Λιμόζ, κερδίζοντας με 77-68. Οι Ντάγκινς (25π.) και Κλαρκ (21π.) έφεραν τη νίκη, την ώρα που τα περισσότερα "όπλα" των "λιμουζό" δεν μπόρεσαν να προσφέρουν σημαντικά. Ενδεικτικό είναι πως μόλις δύο παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων (Μπουνγκού Κολό 12, Μπατίστα 10).

Το πανόραμα των προημιτελικών:

Στρασμπούρ - Χάβρη 73-57

Ντιζόν - Παρί/Λεβαλουά 80-66

Ναντέρ - Λε Μαν 96-98

Λιμόζ - Νανσί 68-77

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ