ΓΑΛΛΙΑ

Γίγαντες για πάντα οι πρωταθλητές της Λιμόζ!

Γίγαντες για πάντα οι πρωταθλητές της Λιμόζ!

Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών η ομάδα της Λιμόζ συστάθηκε ξανά για χάρη της L'Equipe. Παρών στο συγκινητικό reunion και ο Παναγιώτης Γιαννάκης (video).

Τη Λιμόζ τη θυμούνται όλοι για το καλό μπάσκετ που δεν έπαιζε. Λίγη σημασία έχει αυτό για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της μοναδικής γαλλικής ομάδας μπάσκετ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πριν από είκοσι χρόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο μετέπειτα προπονητής του Παναθηναϊκού, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς οδήγησε τη Λιμόζ στη νίκη-έκπληξη στον τελικό, αναγκάζοντας τον Τόνι Κούκοτς (τότε παίκτης της φιναλίστ Μπενετόν) να ξεσπάσει σε δάκρυα.

Είκοσι χρόνια μετά ο Μάλκοβιτς, ο Γιούρι Ζντοβιτς (σ.σ. μετέπειτα ηγέτης του Ηρακλή), ο Ρισάρ Ντακουρί, ο Μάικλ Γιανγκ, ο Τζιμ Μπιλμπά (σ.σ. στη συνέχεια έπαιξε στην ΑΕΚ), ο Φεντερίκ Φορτέ και οι υπόλοιποι παίκτες ξανασυναντήθηκαν ξανά, στο εξώφυλλο του περιοδικού της εφημερίδας "L'Equipe" και βέβαια στο Λιμόζ. "Γίγαντες για πάντα", είναι ο τίτλος που επέλεξε το περιοδικό για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν.

Γίγαντες για πάντα οι πρωταθλητές της Λιμόζ!

Στην πόλη της πορσελάνης, όπως χαρακτήρισε το Λιμόζ ο ελληνικός Τύπος της εποχής, το μπάσκετ αποτελεί παράδοση. Οι παίκτες της θρυλικής Λιμόζ βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο, μπήκαν στα παλιά αποδυτήρια και γνωρίστηκαν με τους παίκτες της σημερινής ομάδας.

Τον τωρινό προπονητή τον γνωρίζουν όλοι, δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος υπήρξε αντίπαλος και φίλος των περισσοτέρων παικτών.

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του μεγάλου σκόρερ Μάικλ Γιανγκ. Με αρκετά κιλά παραπάνω παραμένει ενεργός στο μπάσκετ ως επικεφαλής του προγράμματος μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Χιούστον.

Γίγαντες για πάντα οι πρωταθλητές της Λιμόζ!

Δείτε τους πρωταγωνιστές:

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ