ΓΑΛΛΙΑ

Γιαννάκης: "Αγαπώ τη δημιουργία"

Γιαννάκης: "Αγαπώ τη δημιουργία"
INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξήγησε πως ο λόγος που είπε το "ναι" στη Λιμόζ είναι επειδή η γαλλική ομάδα θέλει να κάνει μία νέα αρχή κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει

Δηλώσεις στη γαλλική ιστοσελίδα "rmcsport.fr" έκανε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος εξήγησε για ποιο λόγο δέχτηκε την πρόταση της Λιμόζ.

Παραδέχτηκε επίσης ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα σπουδαίο και ξεχωριστό σύνολο στη συνέχεια και τόνισε ότι του αρέσει η δημιουργία.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

- Γιατί συμφωνήσατε να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της Λιμόζ;

"Συζήτησα με τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Φρεντερίκ Φορτέ, ο οποίος έχει μεγάλα σχέδια την Λιμόζ. Ήθελε να κάνει μια νέα αρχή με εμένα για προπονητή, γιατί θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω. Γνωρίζω ότι στην Γαλλία υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες. Είναι υπέροχο για μένα ότι μπορώ να δημιουργήσω κάτι νέο. Η Λιμόζ είναι μια ιστορική ομάδα, με σπουδαίο παρελθόν, το πιο διάσημο στην Γαλλία. Ήθελαν να κάνουν μια νέα αρχή. Εγώ με την σειρά μου αγαπώ την δημιουργία. Ξέρω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι σπουδαίο στο γαλλικό μπάσκετ".

- Εχεις αντιμετωπίσει ως παίκτης του Αρη την Λιμόζ, συνέβαλε και αυτό στην απόφασή σου να είσαι ο νέος προπονητής της ομάδας;

"Πρόκειται για μια πόλη που αγαπά το μπάσκετ. Όλοι οι άνθρωποι της πόλης, στηρίζουν την ομάδα. Μου φέρνει στο μυαλό πολλές αναμνήσεις. Επαιξε ρόλο το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι εκ νέου και επίσης ότι η Γαλλία μπορεί να επιστρέψει στο κορυφαίο μπασκετικό ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να δείξουμε το ταλέντο που έχουν οι Γάλλοι παίκτες, το οποίο μπορεί να εκφραστεί στο υψηλότερο επίπεδο".

- Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο με εκείνο των ελληνικών ομάδων. Θεωρείς ότι η Λιμόζ μπορεί να φτάσει στο ίδιο επίπεδο;

"Ναι, γι΄ αυτό πήρα την απόφαση να έρθω στην Λιμόζ, Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, δουλεύοντας σκληρά και έχοντας ομαδικότητα θα φτιάξουμε κάτι ξεχωριστό".

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για την επόμενη σεζόν;

"Πρώτα πρέπει να χτίσουμε την ομάδα και θα δούμε. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βρεθεί ο τρόπος που θα χτιστεί η ομάδα και να γίνει κατανοητός. Όχι μόνο για στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Μόλις το χτίσιμο της ομάδας ολοκληρωθεί, θα αποφασίσουμε τον τρόπο που θέλουμε να δουλέψουμε με τους παίκτες. Είναι δύσκολο να ορίσω τις φιλοδοξίες μου αυτή την στιγμή. Πρέπει να δούμε την ομάδα ως σύνολο".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ