ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιούκας: "Φαβορί η Φενέρμπαχτσε, πλεονέκτημα λόγω έδρας ο Ολυμπιακός"

Βουγιούκας: "Φαβορί η Φενέρμπαχτσε, πλεονέκτημα λόγω έδρας ο Ολυμπιακός"

Διαβάστε και ακούστε όσα είπε ο Ίαν Βουγιούκας στον Sport24 Radio 103.3 για τον τελικό του Final Four ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τους τελικούς της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο σέντερ της Ζάλγκιρις, Ίαν Βουγιούκας, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια", με τον Άκη Δημακό και τον Γιάννη Σταυρουλάκη, για τον τελικό του Final Four αλλά και τις μάχες των "αιώνιων" στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για τον συγκλονιστικό ημιτελικό Φενέρμπαχτσε - Λαμποράλ: " Ήταν πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και δυνατές φάσεις. Η Λαμποράλ είναι μια πολύ καλή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε κι εμείς στο Top 16. Πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ".

Για τον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ με την Λοκομοτίβ Κουμπάν: " Πίστευα ότι η Λοκομοτίβ θα έκανε την έκπληξη σε αυτή την αναμέτρηση. Είναι μια γρήγορη ομάδα με καλούς σουτέρ. Ο Ντε Κολό όμως σημείωσε 30 πόντους και ο Χάινς έπαιξε για δύο παίκτες. Στο τέλος όπως αποδείχτηκε, κέρδισε μια που διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία".

Για τους λόγους στους οποίους οφείλεται η απουσία των ελληνικών ομάδων από το Final Four: " Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό ξεκίνημα στο Top 16. Δεν μπόρεσε να κερδίσει εκτός έδρας και αυτό τον πλήγωσε,. Ίσως αν ήταν ο Πάτρικ Γιάνγκ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα γιατί έδειξε να έχει θέμα στη θέση "5". Ο Παναθηναϊκός πέρασε στους "8", πίστευα με την Λαμποράλ θα έχει τύχη αλλά οι Βάσκοι ήταν εξαιρετικοί. Μπουρούσης, Τζέιμς και Άνταμς έκαναν τρομερά παιχνίδια σε αυτή τη σειρά".

Στην ερώτηση αν ο Δημήτρης Ιτούδης ή Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα: " Θα επιλέξω την Φενέρ διότι πιστεύω πως έχει περισσότερα όπλα σε όλες τις θέσεις".

Τι θα έχουν πει οι δύο προπονητές στους παίκτες τους πριν από τον τελικό: " Νομίζω ο Ομπράντοβιτς θα τους έχει πιέσει όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά πριν από το κρίσιμο σημείο χαλαρώνει τους παίκτες του για να παίξουν πιο ελεύθερα. Με τον Παναθηναϊκό το 2011 που κατακτήσαμε τον τίτλο αυτό είχε γίνει μετά από κάποιες δύσκολες εβδομάδες. Τον κόουτς Ιτούδη δεν τον έχω ζήσει πρώτο".

Για τους τελικούς της Basket League που ξεκινούν σε λίγες ημέρες: "Είναι δύσκολο να προβλέψεις. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και ο κόουτς Πεδουλάκης θέλει να βάλει τη δική του φιλοσοφία. Θα είναι δύσκολο, και νομίζω πως θα δούμε 4-5 παιχνίδια".

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού: " Οι προπονητές θέλουν στήριξη. Ο Παναθηναϊκός πέρασε στο Top 8 αλλά μετά άλλαξε προπονητή. Διαβάζω πως αυτή η σκέψη υπήρχε και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ίσως να χρειαζόταν αλλαγή, ωστόσο όλα αυτά θα κριθούν στο τέλος της σεζόν".

Γι' αυτά που σκέφτεται ένας παίκτης πριν από τον τελικό: " Πολλοί λένε πάμε να το απολαύσουμε αλλά γνωρίζεις πως μπορεί να μην το ξανακάνεις, γι” αυτό υπάρχει κάποιο άγχος. Προσπαθείς να το αφήσεις πίσω και να συγκεντρωθείς στον στόχο σου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ