ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ σε Ισπανία και Ιταλία

Τζάμπολ σε Ισπανία και Ιταλία

Πρεμιέρα έχουμε το Σάββατο (29/9) στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ACB, ενώ αρχίζει και η ιταλική Serie A. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες θα παίζουν πλέον συχνά πυκνά Δευτέρα

Τζάμπολ στην "ακριβοθώρητη" ισπανική λίγκα θα έχουμε το Σάββατο (29/9) με το παιχνίδι Μπανταλόνα - Λαγκούν Άρο να ανοίγει την αυλαία στις 7μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το κυρίως πιάτο με επτά αναμετρήσεις, με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να ντεμπουτάρουν στο νέο πρωτάθλημα παίζοντας στην έδρα τους.

Οι 18 μονομάχοι που θα μπουν στα παρκέ, έχουν όλα τα φόντα να διακριθούν τηρουμένων των αναλογιών, ωστόσο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δείχνουν να είναι και φέτος τα μεγάλα φαβορί για τους τίτλους.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη Μάλαγα, τη Μπιλμπάο, τη Λαγκούν Άρο, τη Βαλένθια και πολλές άλλες. Άλλωστε, μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και όχι άδικα.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική της ισπανικής λίγκας:

Σάββατο (29/9 7μ.μ.): Μπανταλόνα - Λαγκούν Άρο

Κυριακή (30/9): 1.15μ.μ. Σαραγόσα - Κάχα Λαμποράλ, Βαλένθια - Φουενλαμπράδα, Καχασόλ - Μούρθια, Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ, Εστουδιάντες - Κανάριας, Γκραν Κανάρια - Μπιλμπάο, 7.30μ.μ. Ομπραντόιρο - Μανρέσα, 8μ.μ. Ρεάλ Μαδρίτης - Μάλαγα.

Πρεμιέρα και στην Ιταλία

Πρεμιέρα και στην Ιταλία για τη Serie A με την Σιένα να έχει δώσει ήδη έναν επίσημο αγώνα, εκείνο κόντρα στην Μπρίντιζι για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυτό έγινε, επειδή η πρωταθλήτρια Ιταλίας, θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνες τις ημερομηνίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη Serie A:

Σάββατο (29/9, 5.10μ.μ.): Κρεμόνα- Μπολόνια

Κυριακή (30/9): 7.15μ.μ. Μπρίντιζι - Βαρέζε, Αρμάνι Μιλάνο - Καζέρτα, Αβελίνο - Μοντεγκρανάρο, Πέζαρο - Βίρτους Ρόμα, Σάσαρι - Μπιέλα, 9.30μ.μ. Ρέτζιο Εμίλια - Σιένα. 2/10 Καντού - Βενέτσια.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Σιένα, Ρεάλ κτλ.) αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους Κυριακή, ωστόσο από την άλλη εβδομάδα που θα αρχίσει η Ευρωλίγκα με το νέο της πρόγραμμα (Πέμπτη-Παρασκευή) θα υποχρεωθούν για τα εθνικά τους πρωταθλήματα να αγωνίζονται συχνά πυκνά Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ