ΜΠΑΣΚΕΤ

Τομάσεβιτς: "Μην υποτιμάτε τον Κόρατς"

Τομάσεβιτς: "Μην υποτιμάτε τον Κόρατς"

Η σερβική λίγκα δεν απολαμβάνει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων… ονομάτων της χώρας πριν από τα playoffs, εντούτοις ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς εξήγησε πως ουδείς έχει δικαίωμα να υποτιμά το όνομα του Ραντιβόι Κόρατς!

Οι Σέρβοι έδωσαν στον θεσμό του κυπέλλου τον τίτλο "Radivoj Korac Kupa", τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Κόρατς ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν ήταν 30 ετών ενώ είχε προλάβει να μπει στους 50 καλύτερους παίκτες της FIBA.

Ο αντιπρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, μίλησε για τον θεσμό του κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Νις και υπερασπίστηκε τις εντός συνόρων διοργανώσεις.

"Υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το να είσαι πρωταθλητής ή κυπελλούχος στη χώρα σου; Ας σταματήσουμε, επιτέλους, να υποτιμάμε τους δικούς μας θεσμούς. Το όνομα της διοργάνωσης του σέρβικου κυπέλλου είναι ανεκτίμητο! Ο Κόρατς ήταν ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Ας μην υποτιμάμε το όνομά του!" εξήγησε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: "Είδαμε τι έγινε την πρώτη μέρα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική ενώ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη έκπληξη . Πριν από τον αγώνα της Μέταλατς με την Βρσατς, ουδείς περίμενε ότι η Μέταλατς θα έμενε εκτός συνέχειας. Όμως, αυτό είναι το μπάσκετ. Προσωπικά, το σέρβικο κύπελλο ήταν ο πρώτος μου τίτλος με την Παρτίζαν. Είχε μεγάλη σημασία για μένα και τους φιλάθλους μας".

Το πανόραμα του "Radivoj Korac Kupa"

Πέμπτη 19/02

1) Μέταλατς - Βρσατς 73-78

2) Παρτίζαν - Βοϊβοντίνα 81-54

Παρασκευή 20/2

3) 18.00 Μέγκα Λεκς - Ζελέζνικ

4) 22.00 Ερυθρός Αστέρας - Κονσταντίν

Σάββατο 21/2

Ημιτελικοί

19.30 Βρσατς - Νικητής 3

22.00 Παρτίζαν - Νικητής 4

Κυριακή 22/2: τελικός (18.00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ