ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελικώς... πάλι Ζάλγκιρις-Λιέτουβος Ρίτας

Τελικώς... πάλι Ζάλγκιρις-Λιέτουβος Ρίτας

Η Νεπτούνας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην τελευταία Euroleague, γιατί είχε καταφέρει πέρυσι να φτάσει στους τελικούς. Αυτή ήταν η εξαίρεση ενός κανόνα που θέλει φέτος για 16η φορά να συναντιούνται στους τελικούς της LKL η Ζάλγκιρις με τη Λιέτουβος Ρίτας.

Μετά το διάλειμμα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, όταν η Νεπτούνας έκανε την έκπληξη και "έφαγε" τη θέση της Λιέτουβος Ρίτας από τους τελικούς της λιθουανικής λίγκας, η LKL επέστρεψε... στα καθιερωμένα. Έτσι, φέτος ο τίτλος θα κριθεί στη σειρά των τελικών που θα εμφανιστούν οι Ζάλγκιρις και Λιέτουβος Ρίτας, για 16η φορά στην ιστορία της λίγκας.

Η Λιέτουβος Ρίτας επικράτησε πριν λίγο 87-92 στην έδρα της Νεπτούνας, έκανε το 3-1 και "καθάρισε", ενώ με "σκούπα" πέρασε η Ζάλγκιρις (επί της Juventus), με το τελευταίο ματς να θέλει τους πρωταθλητές να επικρατούν 96-49. Στα του σημερινού αγώνα της Λιέτουβος Ρίτας, οι νικητές είχαν 13/24 τρίποντα (vs. 7/23), περισσότερα ριμπάουντ (38 vs. 26), περισσότερες ασίστ (22 vs. 15) και γενικά, ήταν καλύτεροι σε όλα. Ο Καβαλιάουσκας ηγήθηκε των σκόρερ (21π.), ενώ κατέβασε και 13 ριμπάουντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ