ΜΠΑΣΚΕΤ

Σήμα κινδύνου στην Τσιμπόνα

Σήμα κινδύνου στην Τσιμπόνα

Η Τσιμπόνα προκρίθηκε στο Final Four της Αδριατικής λίγκας, αλλά ενδεχομένως να μην εμφανιστεί στο παρκέ, καθώς οι παίκτες ενημέρωσαν πως κάποια στιγμή θα ήθελαν τα χρήματα τους.

Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την Τσιμπόνα, με το Ζάγκρεμπ να μην είναι σε θέση να ενισχύσει οικονομικά τις προσπάθειες της, κάτι που συνέβαινε από καταβολής οργανισμού. Η εξεύρεση χορηγών έχει γίνει επίσης πολύ δύσκολη υπόθεση, με τον προπονητή της ομάδας, Σλάβεν Ρίματς και τον αρχηγό, Μαρίν Ρόζιτς να δίνουν σήμερα (10/4) συνέντευξη Τύπου, για να αποκαλύψουν τα πλάνα τους.

Είναι η πρώτη φορά που νιώθω μεγάλη ανησυχία, γιατί έχω την αίσθηση πως οι παίκτες δεν πιστεύουν πια στα λόγια, πως όλα θα πάνε καλά και θα πληρωθούν”, ενημέρωσε ο Ρίματς, μέσω της Vecernji.hr. Για την ιστορία, από την εκκίνηση της σεζόν δεν έχουν πάρει παρά δυο μισθούς. Παρ' όλα αυτά, έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να προκριθούν στο Final Four της Αδριατικής λίγκας. “ Φοβάμαι πως θα καταστραφεί η καλή ατμόσφαιρα που έχουμε στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά. Έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούην τα δικαιώματα τους και το κάνουν τώρα, πριν το ματς με την Τσεντεβίτα και προ του Final Four”.

Ο Ρόζιτς πρόσθεσε πως “ ξέρουμε ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να διεκδικήσουμε τα χρήματα μας, αν φύγουμε από το σύλλογο, γιατί όταν σου χρωστούν 5-6 μισθούς και ξεκινά νέα σεζόν, οι διοικούντες προτιμούν να επενδύσουν σε νέους παίκτες, από το να σε αποπληρώσουν. Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν αξίζει. Ο σύλλογος έχει διακανονισμούς και από παλαιότερα χρόνια, αλλά και εμείς αξίζουμε τους μισθούς μας, πολλώ δε από τη στιγμή που φέρνουμε κι αποτελέσματα. Αλλά πάντα ζούμε με το φόβο πως τα φαντάσματα θα βγουν από την ντουλάπα.

Μας είπαν πάλι ότι θα πάρουμε δυο μισθούς την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί θα πάρουν χρήματα από το Δήμο, αλλά μετά προέκυψε κάποια άλλη οφειλή και δεν πήραμε τίποτα.Αυτό έχει γίνει 3-4 φορές, οπότε δεν υπάρχει πια αξιοπιστία. Αν δεν απαλλαγούν από τα φαντάσματα του παρελθόντος, δεν θα συνέλθουν ποτέ. Και δύσκολα θα εμφανιστεί ένας σουλτάνος ή ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος για να μας σώσει. Δεν μπορώ να σας πω αν θα κάνουμε απεργία, αλλά ανησυχώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ