ΜΠΑΣΚΕΤ

Προβάδισμα τίτλου για τη Ζαλγκίρις

Προβάδισμα τίτλου για τη Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις έκανε ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και νίκησε τη Λιετκαμπέλις 73-67 στον πρώτο Τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος.

Η έδρα “μίλησε” στον πρώτο τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος. Όπως και στους προηγούμενους τέσσερις αγώνες της κανονικής περιόδου μεταξύ της Ζαλγκίρις και της Λιετκαμπέλις. Έστω και δύσκολα η ομάδα του Κάουνας υπερασπίστηκε την έδρα της, επικράτησε της Λιετκαμπέλις με 73-67 και έκανε το 1-0 στους Τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος.

“Κλειδί” για τη νίκη της Ζαλγκίρις ήταν η άμυνα της από το 29' έως το 34'. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους “έτρεξε” ένα σερί 11-0 και μετέτρεψε το 53-53 σε 64-53, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση. Λίγο νωρίτερα (στο 28') η Λιετκαμπέλις είχε καταφέρει μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ (48-50) για πρώτη φορά από το 5ο λεπτό (9-11). Αυτό δεν ήταν πάντως αρκετό, καθώς η ομάδα του Κάζις Μακζβίτις πέτυχε μόνο πόντους στην τελευταία περίοδο.

Ο Αουγκούστο Λίμα (20 πόντοι, 9/12 σουτ), ο Εντγκάρας Ουλανόβας (14 πόντοι) και ο Λέο Βέστερμαν (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της Ζαλγκίρις, η οποία ναι μεν σούταρε με ποσοστό 39%, εντούτοις κράτησε ακόμα πιο χαμηλά την αντίπαλο της (37%). Οι Λουκαούσκις (15 πόντοι) και Κσιστόβ Λαβρίνοβιτς (15 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Λιετκαμπέλις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ