ΜΠΑΣΚΕΤ

Παίκτης του 2011 ο Ντιρκ Νοβίτσκι

Dirk Nowitzki (R) of Germany vies with Fernando San Emeterio (R) of Spain during their Euro Basket 2011 group E second round qualification match between Spain and Germany in Vilnius on September 7, 2011.     AFP PHOTO/ JANEK SKARZYNSKI (Photo credit should read JANEK SKARZYNSKI/AFP/Getty Images)
Dirk Nowitzki (R) of Germany vies with Fernando San Emeterio (R) of Spain during their Euro Basket 2011 group E second round qualification match between Spain and Germany in Vilnius on September 7, 2011. AFP PHOTO/ JANEK SKARZYNSKI (Photo credit should read JANEK SKARZYNSKI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μία ακόμα διάκριση για τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης για το 2011. Έκτος ο Διαμαντίδης... Τι είπαν Ζανολίν και Ράφνσον

Η FIBA Europe ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο καλύτερος παίκτης για το 2011 αναδεικνύεται ο Ντιρκ Νοβίτσκι ο οποίος οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ και στη συνέχεια βρέθηκε στη διάθεση της Εθνικής Γερμανίας για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ντιρκ Νοβίτσκι κατακτά αυτό το βραβείο, καθώς στην ίδια θέση είχε βρεθεί και το 2005, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στη Γερμανία και MVP των τελικών του ΝΒΑ.

Στα πλέι οφ του ΝΒΑ είχε ανά παιχνίδι 27,7 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ αυξάνοντας τα ήδη καλά στατιστικά που είχε στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ.

Με την Εθνική Γερμανίας στη Λιθουανία πέτυχε κατά μέσο όρο 19,5 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ, αριθμοί όμως που δεν βοήθησαν τα "πάντσερ" να αποφύγουν την 9η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δεύτερος σκόρερ σε Ευρωμπάσκετ πίσω από τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe Ολαφούρ Ράφνσον τόνισε πως "ο Ντιρκ δεν είναι μόνο ένας φανταστικός αθλητής αλλά και ένας καλαθοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης", ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ναρ Ζανολίν σχολίασε:

"Είναι πάνω από όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, ειλικρινής, εργατικός, πιστός και ταπεινός. Στα μάτια μου, είναι κάποιος που οι νέοι άνθρωποι, οι παίκτες μπάσκετ ή οποιοδήποτε θα πρέπει να τον θαυμάζουν".

Στην ψηφοφορία 2ος ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που ακολουθήθηκε από τους ΜακΚάλεμπ, Γκασόλ, Κιριλένκο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που έμεινε τελικά στην 6η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ