ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Εφήβων: Τουρκία, Κροατία και ΗΠΑ στα ημιτελικά

Παγκόσμιο Εφήβων: Τουρκία, Κροατία και ΗΠΑ στα ημιτελικά
INTIME SPORTS

Η Τουρκία, η Κροατία και οι ΗΠΑ έγιναν οι τρεις πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Εφήβων, που διεξάγεται στην Κρήτη (videos).

Στην Τουρκία και την Κροατία κατέληξαν τα δύο πρώτα εισιτήρια των αυριανών (4/7) ημιτελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Εφήβων. Οι γείτονες επιβλήθηκαν της Αυστραλίας (81-70), αν και... τα χρειάστηκε για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως η Τουρκία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κατακτώντας τη νίκη και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πρώτος σκόρερ της ήταν ο Ουγκιουρλού (16π., 7ασ.), με τον Κορκμάζ (15π.) να ακολουθεί. Εξαιρετική παρουσία είχαν ο "διπλός" Γκιουβέν (14π., 11ριμπ.), ο Ουλουμπάι (14π.) και ο Γκετσίμ (7π., 10ασ.). Από την άλλη, η δράση των Γκακ (19π.) και ΜακΒέιγκ (13π.) δεν ήταν αρκετή για τα "καγκουρό" που έμειναν εκτός τετράδας.

Την έκπληξη -βάσει των απουσιών- έκανε η Κροατία, που υπέταξε τον Καναδά (84-71). Η "χρβάτσκα" στηρίχθηκε στον εξαιρετικό Μπόζιτς (20π., 10ριμπ.) για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Καναδών, που είχαν για κορυφαίο τον Μπρουκς (17π., 6ριμπ., 4ασ.).

Στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης, οι ΗΠΑ δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στην -έτσι κι αλλιώς λειψή- Ιταλία. Η "Αστερόεσσα" επιβλήθηκε με 86-65, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Μπράνσον, που σταμάτησε στους 17 πόντους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ