ΜΠΑΣΚΕΤ

Ούτως ή άλλως, νικητές Τσιμπόνα και Τσεντεβίτα

Ούτως ή άλλως, νικητές Τσιμπόνα και Τσεντεβίτα

Την Κυριακή (27/5), στις 21.00 θα γίνει το τζάμπολ του πρώτου κροατικού τελικού, στην ιστορία της Αδριατικής λίγκας. Οι εκπρόσωποι του Ζάγκρεμπ (Τσεντεβίτα-Τσιμπόνα) θα διεκδικήσουν τον τίτλο, στην Kombank Arena του Βελιγραδίου.

Αυτό που θα γίνει την Κυριακή (27/5) το βράδυ (21.00), δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της Αδριατικής λίγκας -από την ημέρα που προστέθηκαν ομάδες από τη Σερβία. Δηλαδή, να διεκδικούν τον τίτλο δυο εκπρόσωποι της Κροατίας ή πιο συγκεκριμένα του Ζάγκρεμπ.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που στο τέλος της διαδρομής δεν θα βρεθεί ομάδα της Σερβίας και φυσικά, όποια ομάδα και αν σηκώσει την κούπα, θα είναι η πρώτη της φορά. Η μόνη εκπρόσωπος της Κροατίας που έχει ανέβει στην κορυφή, είναι η Ζάνταρ.

Τσεντεβίτα και Τσιμπόνα έχουν συναντηθεί φέτος τέσσερις φορές και το σκορ είναι 2-2. Η Τσεντεβίτα "πήρε" το εγχώριο Supercup και τον τίτλο εντός συνόρων, ενώ η Τσιμπόνα έχει το 2/2 στην Αδριατική.

Μεταξύ αυτών που θα συμβούν, είναι και η συνάντηση των δυο καλύτερων prospect της Κροατίας, τα τελευταία χρόνια. Εξ ου και οι δεκάδες scouts του ΝΒΑ που βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου.

Σλάβεν Ρίματς: "Μια όμορφη κροατική ιστορία"

Στον πάγκο της Τσιμπόνα βρίσκεται ο Σλάβεν Ρίματς (ο γνωστός μας από το Μακεδονικό και την ΑΕΚ), ο οποίος κρέμασε τη φανέλα του το 2012 και ένα χρόνο μετά, του εμπιστεύτηκαν τη θέση του χεντ κόουτς. "Η νίκη της Τσεντεβίτα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, όσων συνέβησαν στο Βελιγράδι. Ό,τι και αν συμβεί στον τελικό θα είναι καλό για εμάς". Αποκάλυψε ένα τρυφερό εσταντανέ "τη συνάντηση με τον Ρέπεσα, στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου. Του πρότεινα να κάνουμε μια συμφωνία, αλλά αν κρίνω από την αντίδραση του, μπορώ να πω ότι πιστεύω πως ήδη έχει κατακτήσει το τρόπαιο (γελάει)".

Κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, είχε βγει εκτός εαυτού και χρειάστηκε να τον πάρει στην άκρη ο Ντάριο Σάριτς, για να μην δεχθεί τεχνική ποινή. " Φοβήθηκε πως θα έδερνα κάποιον" σχολίασε χαριτολογώντας, πριν σοβαρευτεί και πει "έχουμε ιδιαίτερη ομάδα και όλα τα παιδιά είναι συναισθηματικά. Σε όλη τη σεζόν, ήταν απαραίτητο να έχουμε τεράστια υπομονή και να παραβλέπουμε κάποια πράγματα, ώστε να διατηρούμε την καλή "χημεία". Όποιο και αν είναι λοιπόν, το αποτέλεσμα στον τελικό δεν θα έχω να πω το παραμικρό για τους παίκτες μου. Έχουν όλο το σεβασμό και τους αγαπώ πολύ".

Γιασμίν Ρέπεσα: "Νικήσαμε τα φαβορί"

Ευτυχής ως Κροάτης, δήλωσε και ο Γιασμίν Ρέπεσα, ομολογώντας ότι "είναι μοναδικό το συναίσθημα αυτού που ζούμε. Πετύχαμε κάτι εξαιρετικό για την Κροατία, τους οργανισμούς μας και το μπάσκετ της χώρας. Ήταν η τέλεια παρουσίαση, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Καταφέραμε και νικήσαμε τα φαβορί και αυτό είναι κάτι το εξαιρετικό". Ποιος θα πάρει τον τίτλο; "Όποιος διαχειριστεί καλύτερα τα συναισθήματα του. Εμείς έχουμε νέα και φιλόδοξη ομάδα και χρειαζόμαστε τα τρόπαια. Ήμασταν έτοιμοι για την Παρτίζαν, θα είμαστε και για την Τσιμπόνα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ