ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Μόνο η Μπασκόνια και η Παρτίζαν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο από τους πέντε προσεχείς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων σε EuroLeague και Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν η μόνη ομάδα που δεν έπαιζε μπάσκετ το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το ίδιο ίσχυε ακόμα και για τη Φενέρμπαχτσε, τους Σκαϊλάινερς και την Όλντενμπουργκ, τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν ο Παναθηναϊκός, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη. Αντιθέτως, αγωνιστική δράση υπήρξε τόσο στη Σερβία (Παρτίζαν), όσο και στην Ισπανία (Μπασκόνια).

Διαβάστε αναλυτικά σε τι κατάσταση βρίσκονται οι επόμενοι αντίπαλοι των πέντε ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Φενέρμπαχτσε (Πέμπτη 19/1, 19:30)

All-Star διήμερο είχαν στο τουρκικό πρωτάθλημα το περασμένο Σαββατοκύριακο, συνεπώς η Φενέρμπαχτσε θα περιμένει ξεκούραστη τον Παναθηναϊκό για τη ρεβάνς της ήττας της στο ΟΑΚΑ με 81-70 στον πρώτο γύρο της EuroLeague. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θέλει πάση θυσία τη νίκη, καθώς προέρχεται από την τέταρτη ήττα της στους τελευταίους έξι αγώνες, από τον Ερυθρό Αστέρα με 75-73. Στον αντίποδα, εξαιρετικά πηγαίνει η Φενέρ στο τουρκικό πρωτάθλημα, όπου “τρέχει” ένα σερί πέντε νικών μετά την (εκτός έδρας) επικράτηση της 8ης Ιανουαρίου επί της Μπεσίκτας στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Μπασκόνια (Παρασκευή 20/1, 21:00)

Περίπατο έκανε την Κυριακή η Μπασκόνια με αντίπαλο τη Μπιλμπάο, την οποία συνέτριψε 84-63 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο έφτασε τις τρεις σερί νίκες και παρέμεινε στην 5η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 11-5. Από ήττα, μόλις τη δεύτερη στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, προέρχονται στην EuroLeague οι Βάσκοι, οι οποίοι έχασαν στην Τουρκία από τη Νταρουσάφακα 98-89. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Μπασκόνια υπέστη τη μοναδική φετινή εντός έδρας ήττα της (σε εννέα αγώνες) στην EuroLeague από τον Ολυμπιακό με 95-90. Οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν τέσσερις σερί νίκες επί της Μπασκόνια.

Οι πόντοι της Μπασκόνια κόντρα στη Μπιλμπάο: Λάρκιν 12 (6ρ., 6ασ.), Χάνγκα 14, Μπομπουά 21, Βόιτμαν 12, Σενγκέλια 5, Μπλάζιτς 8, Τζοπ 4 (6ρ.), Μπαρνιάνι 3, Τιγί 5, Φρέιρε Λουθ, Μπάντιντζερ.

Η αντίπαλος του Αρη

Σκαϊλάινερς (Τρίτη 17/1, 21:00)

Μετά την επιβλητική νίκη επί των Μπάκεν Μπερς (102-68) οι Σκάιλαϊνερς έφτασαν το 5-7 στον 1ο όμιλο και ελπίζουν ακόμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου μετράει τρεις σερί νίκες, αλλά βρίσκεται στην 11η θέση με απολογισμό 7-10. Την περασμένη εβδομάδα οι Σκαϊλάινερς έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Αντόνιο Γκρέιβς, ο οποίος είχε πετύχει 20 πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, όταν είχε οδηγήσει τη γερμανική ομάδα στη νίκη με 81-74.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Όλντενμπουργκ (Τετάρτη 18/1, 19:00)

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Ολντενμπουργκ. Η αυριανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ “τρέχει” σερί τριών νικών στο Basketball Champions League, όπου έχει ανέβει στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο η γερμανική ομάδα είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 67-62, ενώ στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο λόγω διακοπής. Έπειτα από 17 αγωνιστικές η Όλντενμπουργκ βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης στη “Μπουντενσλίγκα” με απολογισμό 9 νίκες και 8 ήττες.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ

Παρτίζαν (Τετάρτη 19/1, 21:00)

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας έκοψε τη φόρα της Παρτίζαν την περασμένη Κυριακή. Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς ηττήθηκε στη Λιουμπλιάνα με 74-68 και είδε δύο νικηφόρα σερί να φτάνουν στο τέλος τους. Αφενός το 8-0 που είχε στην Αδριατική Λίγκα και αφετέρου το συνολικό στη σεζόν, καθώς μέχρι προχθές μετρούσε 13 σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε που έχει ακόμα στο Basketball Champions League. Στο ΟΑΚΑ οι Σέρβοι είχαν ηττηθεί με 91-81 από την ΑΕΚ στον αγώνα του 1ου γύρου, έκτοτε όμως πολλά έχουν αλλάξει, καθώς η Παρτίζαν μετά το αρχικό 3-4 έχει 8-4 και βρίσκεται πια στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου.

Οι πόντοι της Παρτίζαν κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας: Βράμπατς 17 (8ρ.), Μπίρτσεβιτς 13 (12ρ.), Χάτσερ 8, Λούκοβιτς 3, Καράχοτζιτς 2, Αντριτς 12, Βελίτσκοβιτς 7, Ρατκόβιτσα, Ποτ 2, Κοπρίβιτσα 4, Γιοβάνοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ