ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντανίλοβιτς: "Η Παρτίζαν δεν θα μπει εμπόδιο στη Σερβία"

Ντανίλοβιτς: "Η Παρτίζαν δεν θα μπει εμπόδιο στη Σερβία"

Η FIBA έχει πάρει τις αποφάσεις της, ως προς τις χώρες που θα αρνηθούν το project της και θα μείνουν στην ΑΒΑ Liga ενώ ο Σάσα Ντανίλοβιτς εξήγησε πως η Παρτίζαν δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Σερβία και τη συμμετοχή της στο Eurobasket.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει τους έντεκα οργανισμούς που επέλεξαν να μείνουν στην Αδριατική Λίγκα και να μην μετακινηθούν στη νέα διοργάνωση της FIBA για τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, "καταδικάζοντας" τις εθνικές ομάδες σε αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Τη περασμένη Δευτέρα (8/6) προέκυψε η πληροφορία που θέλει τη FIBA να 'χει δώσει προθεσμία στις χώρες όπου ανήκουν οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα να κάνουν κάτι προκειμένου οι οργανισμοί τους να συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα, διαφορετικά οι εθνικές θα αποβληθούν από το προσεχές Eurobasket. Σε αυτές τις ομάδες, είναι και τέσσερις σέρβικες και επομένως οι δευτεραθλητές κόσμου είναι ενώπιον του κινδύνου να τεθούν εκτός μάχης.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η Παρτίζαν κι ενώ ο εθνικός κόουτς της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς εξήγησε ότι " το σερβικό μπάσκετ δεν θα βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση και ουδείς θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο". Σήμερα, λοιπόν, ο θρύλος του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και πρόεδρος της Παρτίζαν, Σάσα Ντανίλοβιτς εξήγησε ότι η ομάδα του δεν θα σταθεί εμπόδιο στη συμμετοχή της Σερβίας στο Eurobasket 2015 . Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί; Το μέλλον της Παρτίζαν ενδέχεται να βρεθεί στη διοργάνωση της FIBA!

"Η στάση της ομάδας θα γίνει γνωστή στις 18 Ιουνίου, όταν η FIBA ανακοινώσει επίσημα αν θα υπάρξουν ποινές για τους οργανισμούς που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε πρόθεση να πλήξουμε την εθνική ομάδα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας, επισήμανε μετά τη συνάντησή του με τον Ντανίλοβιτς: "Είχαμε μαι εποικοδομητική συνάντηση. Συμφωνήσαμε κατ' αρχάς ότι υπάρχει ανάγκη να υφίσταται μια λίγκα για τις ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θα ακολουθήσει μια συνάντηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους στο Βελιγράδι ώστε να συζητήσουμε όλα αυτά που μας ζητάει η FIBA τους τελευταίους μήνες. Πρέπει να υπάρχει μια λίγκα που θα είναι αναγνωρισμένη, που θα συμμετέχουν όλοι και θα μας βγάλει από τον κίνδυνο (σ.σ. αποβολής της εθνικής ομάδας). Δεν θέλω να πω ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Μπορούμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση. Εν αντιθέσει με την Κροατία και τη Σλοβενία, η Σερβία έχει μοναδική θέση και κάποιες προτάσεις. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ομάδες μας να παίξουν στην Euroleague και το Eurocup. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την ύπαρξή μας".

Υπενθυμίζεται πως η Σερβία έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Αδριατική Λίγκα και συγκεκριμένα τους Ερυθρό Αστέρα, Παρτίζαν, Μέγκα Λεκς και Ραντνίτσκι. Στο μεταξύ, η Ιγκοκέα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη περιμένει τις εξελίξεις της κόντρας ανάμεσα στην Αδριατική Λίγκα και τη FIBA κι εν συνεχεία θα αποφασίσει για το αν θα στηρίξει την ABA Liga. Στάση αναμονής τηρεί και η Τσιμπόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ