ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ναι μεν, αλλά" από Μοτιεγιούνας για Ευρώπη

Houston Rockets' James Harden, left, and Donatas Motiejunas watch from the bench in the closing seconds in Game 5 of a first-round NBA basketball playoff series against the Golden State Warriors on Wednesday, April 27, 2016, in Oakland, Calif. Golden State won 114-81. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Houston Rockets' James Harden, left, and Donatas Motiejunas watch from the bench in the closing seconds in Game 5 of a first-round NBA basketball playoff series against the Golden State Warriors on Wednesday, April 27, 2016, in Oakland, Calif. Golden State won 114-81. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Με αφορμή την επιστροφή του στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας, ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, το οποίο μπορεί να αφορά σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας επέστρεψε στους κόλπους της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, θέλοντας να διεκδικήσει μία θέση στη δωδεκάδα για το EuroBasket. Μετά από μία δύσκολη διετία, γεμάτη τραυματισμούς, αμφισβήτηση και προβλήματα, ο 27χρονος φόργουορντ είναι έτοιμος να κάνει δυναμικό comeback, με όχημα την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στο περιθώριο της έναρξης της προετοιμασίας της "λιέτουβα", ο πρώην παίκτης των Houston Rockets μίλησε στο " 15min " για αυτά που σκέφτεται σχετικά με το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, αλλά και τη πιθανότητα επιστροφής στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στην εθνική ομάδα: " Μίλησα με τον κόουτς (Νταΐνιους Αντομάιτις) αρκετές φορές μέσα στην χρονιά. Πιστεύω ότι πέρσι έκανα μεγάλο λάθος που δεν έπαιξα στην εθνική ομάδα. Το να κάθομαι και να περιμένω να ξεκινήσω κάποια στιγμή τη δουλειά, δεν μου έδωσε κάτι. Δεν θέλω να επαναλάβω αυτό το λάθος. Μου λείπει το παιχνίδι, τα συναισθήματα. Ήταν πολύ δύσκολο να κάθομαι στο σπίτι και να βλέπω τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος είπα στον εαυτό μου πως αν δεν έχω υπογράψει σύντομα συμβόλαιο, τότε θα πάω ό,τι και να γίνει στην εθνική ομάδα. Κι έτσι έγινε. Μίλησα με τους προπονητές και τους γυμναστές, κι αποφάσισα να παίξω δίχως δεύτερη σκέψη".

Για τον ρόλο που θα έχει: " Αυτό το αφήνω στους προπονητές. Η δική μου πρόκληση αφορά στο να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η στρατηγική, το αγωνιστικό πλάνο και όλα τα άλλα, αφορούν τους προπονητές, όχι τους παίκτες".

Για το ότι δεν έχει υπογράψει ακόμη σε ομάδα του ΝΒΑ: "Έ τσι όπως έχει η κατάσταση, μου έχουν προταθεί συμβόλαια μόνο για το μίνιμουμ ποσό. Ξέρω τι γίνεται με παίκτες που υπογράφουν τέτοιες συμφωνίες. Προσωπικά, θέλω να παίζω, αλλά οι περισσότεροι εξ όσων υπογράφουν τέτοιου είδους συμβόλαια, αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αν θέλεις να σε σέβονται, πρέπει είτε να βρίσκεται σε μία καλή ομάδα ή σε καλές συνθήκες. Τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο ένας παίκτης που ήρθε από την Ευρώπη για το μίνιμουμ συμβόλαιο, κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ. Ο Πάτρικ Μπέβερλι".

Για τις πιθανότητες επιστροφής στην Ευρώπη: " Μίλησα με τον ατζέντη μου και του έδωσα μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αν δεν τα καταφέρει μέχρι τότε, θα κοιτάξω για την Ευρώπη. Φυσικά, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά θέλω να περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για το ΝΒΑ. Στόχος μου είναι να πάω σε κάποια ομάδα που θα με υπολογίζουν ως βασικό παίκτη".

Για τη Ζάλγκιρις: " Όλα είναι πιθανά. Δεν μου έχει γίνει κάποια κουβέντα από την ομάδα βέβαια. Πιστεύω πως δεν έχουν στο μυαλό τους τη δυνατότητα να επιστρέψω στη Λιθουανία, αλλά είναι ξεκάθαρο πως εφόσον δεν βρω αυτό που θέλω στο ΝΒΑ, θα κοιτάξω για την EuroLeague".

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ