ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλο "διπλό" για Ζάλγκιρις πριν από το ΣΕΦ

Μεγάλο "διπλό" για Ζάλγκιρις πριν από το ΣΕΦ

Η Ζάλγκιρις πέρασε από την έδρα της Λιέτουβος Ρίτας (79-72), διαλύοντας κάθε αμφιβολία περί της κυριαρχίας της εντός των λιθουανικών συνόρων. Με 47% σούταραν από τα 6μ75 οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η κυριαρχία της Ζάλγκιρις συνεχίζει να επιβεβαιώνεται εντός των λιθουανικών τειχών, με τη Λιέτουβος Ρίτας να υποκύπτει ξανά. Αυτή τη φορά εντός έδρας (72-79) από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που διατηρεί την απόσταση ασφαλείας που τη χωρίζει από τη δεύτερη θέση (βλ. Λιετκαμπέλις).

Οι "πράσινοι", που την Παρασκευή (10/2) θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στηρίχθηκαν στα τρίποντα (11/23 - 47%) για να πάρουν τη νίκη, τη στιγμή που είδαν τους Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις (12π.) και Μπροκ Μότουμ (13π.) να έρχονται από τον πάγκο για να κάνουν τη διαφορά. Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων άλλωστε, η επιθετική πολυφωνία ήταν ένα από τα "δυνατά χαρτιά" της Ζάλγκιρις στο παιχνίδι, που είχε ακόμη τους Κέβιν Πάνγκος (13π.), Εντγκάρας Ουλανόβας (10π.) και Παούλιους Γιανκούνας (12π.) σε καλή βραδιά.

Από την άλλη, ο Ντέιβιντ Λόγκαν (18π. με 6/16 σουτ) και ο Αρτούρας Γιομάντας (12π.) πάλεψαν μαζί με τον Ντρου Γκόρντον (10π., 10ριμπ.), αλλά δεν έφταναν για την ομάδα του Τόμας Πατσέσας, η οποία "άγγιξε" τη νίκη, αλλά δεν είχε δυνάμεις στο φινάλε.

Οι πόντοι της Ζάλγκιρις: Πάνγκος 13 (1), Βέστερμαν, Λίμα 2, Ουλανόβας 10 (2), Γιανκούνας 12, Λεκαβίτσιους 5 (1), Σεϊμπούτις 12, Μότουμ 13 (3), Γιαφτόκας 2, Μιλάκνις 8 (2), Καβαλιάουσκας 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ