ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυπελλούχος Γερμανίας η Όλντενμπουργκ

Κυπελλούχος Γερμανίας η Όλντενμπουργκ

Αν και αουτσάιντερ, η Όλντενμπουργκ κέρδισε τη Μπάμπεργκ (72-70) και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Κύπελλο θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων, ανεξαρτήτως χώρας. Το αυτό επιβεβαιώθηκε στη Γερμανία, όπου η Όλντενμπουργκ κατέκτησε τον τίτλο, εις βάρος της Μπάμπεργκ (72-70). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν μεν το φαβορί, αν σκεφτεί κανείς και τον εμφατικό τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε στον σημερινό (12/4) τελικό, αλλά δεν επιβεβαίωσε τον συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, επί του παρκέ.

Η Όλντενμπουργκ έκανε την αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκμεταλλεύτηκε τα δύο σερί τρίποντα του Κρέιμερ (8 πόντοι με 2/2 τρίποντα) και κάπως έτσι έφτασε στην επικράτηση. Πρώτος σκόρερ για τους Κυπελλούχους ήταν ο Ουέαρ με 13 πόντους, ενώ ο Νιούμαν πρόσθεσε άλλους 12, για μια ομάδα που είχε άσχημα ποσοστά σε δίποντα (11/33 - 33%) και τρίποντα (11/28 - 39%), αλλά βρήκε τον τρόπο να κερδίσει.

Οι νικητές βρέθηκαν στο + (66-71) στα 54'', αλλά δύο συνεχόμενα καλάθια από τους Μίλερ και Ρόμπινσον έριξαν τη διαφορά στον πόντο (70-71) στα 12''. Στον χρόνο που έμενε, ο Νιούμαν ευστόχησε σε μία βολή, ο Ρόμπινσον αστόχησε στο σουτ της νίκης στην εκπνοή και κάπως έτσι η κούπα κατέληξε στην Όλντενμπουργκ.

Η ομάδα του Μλάντεν Ντρίγενιτς ενδεχομένως να ξανασυναντήσει τη Μπάμπεργκ στην πορεία της χρονιάς, αυτή τη φορά για τον α' γύρο των πλέι οφ, μιας και τούτη την ώρα βρίσκεται στην έβδομη θέση της Μπουντεσλίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ