ΜΠΑΣΚΕΤ

Κοκόσκοφ για εθνική Σλοβενίας

Κοκόσκοφ για εθνική Σλοβενίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ξεχωρίζει στη λίστα των υποψηφίων για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σλοβενίας σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο νυν κόουτς της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός που δούλεψε στο NCAA, σε κολέγιο πρώτης κατηγορίας. Είναι, επίσης, ο πρώτος Ευρωπαίος που προσελήφθη από ομάδα του ΝΒΑ, ως ασίσταντ κόουτς.

Πλέον είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Σλοβενίας διαδεχόμενος τον νυν κόουτς της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Κοκόσκοφ, ο οποίος αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Γεωργίας, χαίρει της εκτίμησης του Γενικού Γραμματέα της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας και βετεράνου σέντερ, Ράσο Νεστέροβιτς.

Επίσης, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους αδελφούς Ντράγκιτς ενώ συνεργάστηκε με τον Γκόραν στο Φοίνιξ (σ.σ. όπου διετέλεσε ασίσταντ κόουτς την περίοδο 2008-'13). Από την άλλη πλευρά, ο Ζντοβτς υπέβαλε ανεπίσημα την παραίτησή του μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ 2015, εκεί όπου οι Σλοβένοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο του Ζάγκρεμπ με ρεκόρ 3-2 ωστόσο αποκλείστηκαν στο πρώτο νοκ άουτ ματς από τη Λετονία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, λοιπόν, η ομοσπονδία μπάσκετ της Σλοβενίας θα ανακοινώσει τον προπονητή που θα αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού. Σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Ζντοβτς, ο Κοκόσκοφ ξεχωρίζει στη λίστα των υποψηφίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ