ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλύτερος νέος παίκτης του 2011 ο Βαλαντσιούνας

Καλύτερος νέος παίκτης του 2011 ο Βαλαντσιούνας
INTIME SPORTS

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης κάτω των 20 ετών για το 2011, αφήνοντας δεύτερο τον Νίκολα Μίροτιτς στην ψηφοφορία που διεξήχθη

Τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου παίκτη για το 2011 κατέκτησε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκανε πράγματα και θαύματα τόσο με την Εθνική νέων της Λιθουανίας όσο και με την Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ που φιλοξένησε η χώρα του.

Ο Βαλαντσιούνας ήταν εκείνος που οδήγησε τον περασμένο Ιούλιο στο χρυσό μετάλλιο την Εθνική Νέων Ανδρών της Λιθουανίας, όντας ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της διοργάνωσης με 23 πόντους και 13,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Επιλέχθηκε πέρσι στο νούμερο 5 του ντραφτ από τους Τορόντο Ράπτορς, ενώ φέτος αγωνίζεται στη Λιέτουβος Ρίτας με την οποία πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και αποκτά εμπειρίες από την Ευρώπη. Στην Ευρωλίγκα είχε κατά μέσο όρο 7,7 πόντους και 5,8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

"Ο Γιόνας είναι τόσο ψηλός που μερικές φορές ξεχνάω πόσο ψηλός είναι", τόνισε ο πρόεδρος της FIBA Europe Ολαφούρ Ράφνσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη θέση έμεινε ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης με μείον 91 βαθμούς, ενώ 3ος ήταν ο Τούρκος Ενές Καντέρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ