ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισοφάρισε η Λιετκάμπελις με "ήρωα" τον Γουίλιαμς

Ισοφάρισε η Λιετκάμπελις με "ήρωα" τον Γουίλιαμς

Τα μεγάλα τρίποντα του Λορένζο Γουίλιαμς στο τελευταίο ενάμισι λεπτό οδήγησαν τη Λιετκάμπελις στη νίκη επί της Ζάλγκιρις (86-83) στον 2ο αγώνα των λιθουανικών Τελικών.

Ο Λορένζο Γουίλιαμς ήταν άφαντος επί 38 λεπτά στον δεύτερο τελικό του λιθουανικού πρωταθλήματος. Στο τέλος όμως ήταν αυτός που άλλαξε και όλο το παιχνίδι. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο ενάμισι λεπτό (το ένα 1'37'' πριν από τη λήξη και το δεύτερο στα 34,8'') και έκανε όλη τη διαφορά στο ματς, οδηγώντας τη Λιετκάμπελις στη νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας με 86-83 και στην ισοφάριση της σειράς σε 1-1.

Οι Μάτζεν (18 πόντοι), Λουκάουσκις (15 πόντοι), Γιαναβίτσιους (13 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Λιετκάμπελις, η οποία προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα 1'37'' πριν από τη λήξη με το πρώτο από τα δύο καθοριστικά τρίποντα του Γουίλιαμς (76-73), που έκανε στα 34,8'' το σκορ 79-76 με το δεύτερο τρίποντο. Οι γηπεδούχοι κράτησαν σφιχτά τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, κι ας ήταν άστοχοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Οι Γιανκούνας (24 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Ουλανόβας (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) ξεχώρισαν από πλευράς Ζάλγκιρις, η οποία έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να αγγίξει τον τίτλο. Ο Κέβιν Πάνγκος σημείωσε επίσης 13 πόντους, τα έκανε... θάλασσα όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν προσπάθησε εσκεμμένα να αστοχήσει σε δύο ελεύθερες βολές και την πρώτη φορά πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό και τη δεύτερη έκανε ερ-μπολ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ