ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ζάλγκιρις έγινε... Ελληνίδα

Η Ζάλγκιρις έγινε... Ελληνίδα

Η Ζάλγκιρις άλλαξε νομικό πρόσωπο για να γλιτώσει τα χρέη που την κυνηγούσαν, με την εθνική λίγκα να της αρνείται τη συμμετοχή αν δεν αναλάβει τις ευθύνες της.

Η λιθουανική ιστοσελίδα LithuanianBasket.lt αποκάλυψε τι έκανε η Ζάλγκιρις για να ξεφορτωθεί τα χρέη ετών, το οποίο ωστόσο, έγινε αντιληπτό και δεν θα περάσει... έτσι.

Όπως εξηγεί ο Σιμόνας Μπαρανάουσκας (αρθρογράφος του συγκεκριμένου site), οι ομάδες της λιθουανικής λίγκας εξέφρασαν την αντίθεση τους στους σκιερούς ελιγμούς της Ζάλγκιρις Κάουνας, που ζήτησε την έγκριση της καταχώρησης της στη λίστα, με νέο νομικό πρόσωπο.

Μόλις τον Ιούνιο, είδε τις αρχές να κατάσχουν περουσιακά στοιχεία αξίας 5 εκάτ. ευρώ. Αν επιτύχει τη συμμετοχή της στη λίγκα ως -ας πούμε- νέα ΚΑΕ, θα διαγραφούν τα χρέη και οι δεσμεύσεις που είχε δώσει έως τώρα.

Ο GM του οργανισμού, Παούλιους Μοτιεγιούνας επισήμανε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για απάτη, αλλά δεν παρέθεσε καμία νομική τεκμηρίωση ως προς την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν έως τώρα. Αυτό που προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους Λιθουανούς, είναι ότι η πρωταθλήτρια της χώρας έχει δηλώσει συμμετοχή στη Euroleague, με τη νέα κατάσταση, ενώ αυτή την έχει εγκρίνει και η ομοσπονδία της χώρας (της οποίας ηγείται ο Σαμπόνις). Μάλιστα, προχώρησε και στη διαγραφή της προηγούμενης εταιρίας.

Κάτι που ωστόσο, σημαίνει πως στην παρούσα φάση η Ζάλγκιρις δεν μπορεί να παίξει στη LKL και αν δεν παίξει στη LKL, δεν θα μπορεί να εμφανιστεί και στη Euroleague, από τη στιγμή που στο καταστατικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης -σε συλλογικό επίπεδο- αναφέρεται ότι όλοι οι οργανισμοί οφείλουν να διαγωνίζονται και στις εθνικές λίγκες.

Τι πρόκειται να συμβεί; Οι διοικούντες τη LKL θα περιμένουν τη Ζάλγκιρις να παράσχει έγγραφα, με τα οποία θα αναλαμβάνει τις οικονομικές ευθύνες της προηγούμενης εταιρίας (προς παίκτες και προπονητές), προκειμένου να δεχθεί τη συμμετοχή της στη λίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ