ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τούρκικη λίρα στο... μπάσκετ

Η τούρκικη λίρα στο... μπάσκετ

Οι Κερέμν Τουντσερί και Ομέρ Ονάν μίλησαν στο Sport24.gr για τους σπόνσορες και τα χρήματα που επενδύουν στο τουρκικό μπάσκετ, αλλά και την προσπάθεια των συλλόγων κυρίως την τελευταία πενταετία να διακριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια οι τουρκικοί σύλλογοι δαπανούν όλο και περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση τους με τους Εφές, Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ να είναι κυρίως εκείνες που προσέλκυαν με τις οικονομικές τους δυνατότητες τον μεγαλύτερο όγκο αξιόλογων παικτών που έπαιρναν την απόφαση να αγωνιστούν στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Την περασμένη χρονιά, τόσο η Μπεσίκτας, η οποία κατέκτησε τελικά και το πρωτάθλημα, όσο και οι Μπάνβιτ, Τουρκ Τέλεκομ βρήκαν χορηγούς και προσπάθησαν να πλησιάσουν τους τρεις "μεγάλους".

Στο τουρκικό πρωτάθλημα αγωνίζονται ή έχουν αγωνιστεί μεταξύ άλλων τα τελευταία χρόνια οι Άλεν Άιβερσον, Ντερόν Ουίλιαμς, Γιάκα Λάκοβιτς, Ντάριους Σονγκάιλα, αλλά και πολλοί άλλοι αθλητές, οι οποίοι πήραν την απόφαση με το αζημίωτο φυσικά να παίξουν στη γειτονική χώρα.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον αρχηγό της Εφές, Κερέμ Τουντσερί, τον Ομέρ Ονάν της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι δέχτηκαν να μιλήσουν για το άνοιγμα των συλλόγων, το γεγονός ότι το μπάσκετ κερδίζει κόσμο στην Τουρκία, αλλά την έλλειψη ευρωπαϊκής διάκρισης.

Η τούρκικη λίρα στο... μπάσκετ
INTIME SPORTS

" Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει πάρα πολλοί σπόνσορες, οι οποίοι έχουν βάλει πάρα πολλά χρήματα. Το ποδόσφαιρο για χρόνια ήταν το άθλημα στην Τουρκία που έμπαιναν τα περισσότερα χρήματα, όμως πλέον οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί πολύ και στο μπάσκετ", ανέφερε αρχικά ο Τουντσερί και πρόσθεσε στη συνέχεια:

"Ήρθαν μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα και οι ομάδες έκαναν προσπάθεια για να διατηρήσουν ή να αυξήσουν και το ενδιαφέρον του κόσμου. Για εμένα το μοναδικό που θα πρέπει να αλλάξει ίσως είναι να μην γίνονται τόσες πολλές αλλαγές σε προπονητές και παίκτες σε μικρά χρονικά διαστήματα. Η οργάνωση υπάρχει, αλλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Δείτε για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια.

Είχε ίδιους προπονητές και σταθερούς παίκτες. Έτσι, θα έρθει και η πρόκριση σε φάιναλ-φορ και διακρίσεις. Αυτό είναι το "κλειδί" πιστεύω για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα παραπάνω".

Η τούρκικη λίρα στο... μπάσκετ
INTIME SPORTS

Από την πλευρά του ο Ομέρ Ονάν συμπλήρωσε: " Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες πήραν την απόφαση να επενδύσουν στο μπάσκετ και να δώσουν χρήματα. Το ποδόσφαιρο πάντα είχε τα ηνία, όσον αφορά τα χρήματα, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια το μπάσκετ έχει ανέβει αισθητά.

Έγιναν γήπεδα που προσελκύουν κόσμο, ήρθαν σημαντικοί παίκτες, ενώ βελτιώθηκαν πολλές ομάδες. Εκτός από την Εφές, τη Φενέρμπαχτσε, τη Γαλατάσαραϊ, υπάρχουν πλέον κι άλλοι δυνατοί σύλλογοι σαν τη Μπεσίκτας για παράδειγμα.

Μπήκαν χρήματα και με σωστή οργάνωση τα πράγματα βελτιώθηκαν πάρα πολύ. Λείπει μία μεγάλη επιτυχία. Έχουν γίνει βήματα, όμως όλοι τώρα θέλουν το κάτι παραπάνω σιγά - σιγά. Μία διάκριση στην Ευρώπη, αυτό είναι που λείπει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ