ΜΠΑΣΚΕΤ

Η FIBA κατήγγειλε την Euroleague

Η FIBA κατήγγειλε την Euroleague

Η FIBA επιβεβαίωσε ότι κατήγγειλε την ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας την εταιρεία που ουσιαστικά διαχειρίζεται τις τύχες της Euroleague Basketball για εκβιασμό και απειλές προς τις λίγκες και τις ομάδες!

Συνέχεια στην κόντρα με την Euroleague έδωσε η FIBA, προχωρώντας σε επίσημη καταγγελία της ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Η πλευρά της FIBA κατηγορεί την Euroleague Basketball πως εκβιάζει τις λίγκες και απειλεί με αποβολή από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αν δεν συναινέσουν οι υπόλοιπες ομάδες τους στο Eurocup.

Mάλιστα η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει ότι η ισπανική λίγκα, η Αδριατική Λίγκα και η VTB United League έχουν υποκύψει στον εκβιασμό και κινδυνεύουν για το λόγο αυτό με πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε πως χθες (5/4) η Liga Endesa τάχθηκε στο πλευρό της Ευρωλίγκας, ανακοινώνοντας τη συμφωνία ως το 2020.

Οι καταγγελίες της FIBA

- Καταχρηστική προσπάθεια επιβολής πίεσης σε λίγκες και ομάδες, όπως και απειλές αποβολής από την Euroleague, εκτός κι αν δεσμευτούν στο Eurocup. Αυτές οι πρακτικές παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της Αδριατικής Λίγκας και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

- Μια συμφωνία μορφής συνδικάτου που έγινε ανάμεσα στις 11 ομάδες που έχουν άδεια τύπου Α στην Euroleague και κατέχουν την πλειοψηφία των ψήφων στο συμβούλιο της ECA, κάτι που σημαίνει ότι έξι ομάδες ελέγχουν την ECA, που περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την Euroleague και το Eurocup σε αθλητικά, αλλά και εμπορικά ζητήματα.

- Αυθαίρετη επιλογή ομάδων για Euroleague και Eurocup, κάτι που σημαίνει καταστροφή οποιασδήποτε εμπορικής και αθλητικής αξίας των εγχώριων πρωταθλημάτων και υποτίμηση της ανταγωνιστικότητας και της ισορροπίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

- Καταχρηστικές διακρίσεις εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, με αποτέλεσμα να τις τοποθετούν με ένα περαιτέρω μειονέκτημα στο θέμα του ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ