ΜΠΑΣΚΕΤ

Επεισοδιακός ο τελικός στη Σερβία, κυπελλούχος ο Ερυθρός Αστέρας

Επεισοδιακός ο τελικός στη Σερβία, κυπελλούχος ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Παρτιζάν με 74-64 και κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας, σε έναν τελικό γεμάτο ένταση και διακοπές, που διεξήχθη σε αποπνικτική ατμόσφαιρα (VIDEO).

Το ένατο Κύπελλο Σερβίας της ιστορίας του πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ο Ερυθρός Αστέρας, που νίκησε στον τελικό την Παρτιζάν 74-64, παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς για την ήττα που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στην Αδριατική Λίγκα. Το παιχνίδι πάντως θύμιζε έως ένα βαθμό τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου, καθώς περιείχε πολλή ένταση (εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου), νεύρα, τεχνικές ποινές, αλλά και ρίψεις αντικειμένων.

Δεν έλειψαν μάλιστα και οι τραυματισμοί σύμφωνα με το sport.blic.rs, όταν στο δεύτερο ημίχρονο ένας οπαδός της Παρτιζάν έριξε μία φωτοβολίδα προς τους αντίστοιχους του Ερυθρού Αστέρα, χτυπώντας μάλιστα κάποιον στο κεφάλι. Γενικευμένα επεισόδια δεν υπήρξαν, ωστόσο η ένταση ήταν διάχυτη, όπως και ο... καπνός που κατέκλυσε το γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου.

Καλύτερος όλων ο Γκούντουριτς, τρεις παίκτες της Παρτιζάν στο νοσοκομείο

Στο αγωνιστικό μέρος του τελικού, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη επί 28-29 λεπτά, μέχρι που ανέλαβαν δράση ο Μάρκο Σιμόνοβιτς και ο Ντιόν Τόμπσον. Ο Σιμόνοβιτς έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα "αέρα" οκτώ πόντων στην τέταρτη περίοδο και ο Αμερικανός πέτυχε οκτώ από τους 15 πόντους του στο ίδιο χρονικό διάστημα, βοηθώντας την ομάδα του να συντηρήσει με άνεση τη διαφορά που έχτισε στο ξεκίνημα του τέταρτο δεκαλέπτου.

Πέρα από τους Σιμόνοβιτς, Τόμπσον, εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μάρκο Γκούντουριτς για τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ από την πλευρά της Παρτιζάν των πολλών προβλημάτων πρώτος σκόρερ ήταν ο Βράμπατς (12π.). Ο Αλεξάνταρ Τζίκιτς δεν είχε στη διάθεση του τον Χάτσερ, τον Μαρίνκοβιτς και τον Κοπρίβιτσα λόγω στομαχικών διαταραχών, οι οποίοι μάλιστα μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Θυμίζουμε ότι η Παρτιζάν θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα για τα Playoffs του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 36-34, 52-47, 74-64

Ερυθρός Αστέρας: Τόμπσον 15, Μίτροβιτς 12, Λάζιτς 1, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 18, Τζένκινς, Γκούντουριτς 18 (6ασ.), Γιόβιτς 5 (7ασ.), Κούζμιτς 2.

Παρτιζάν: Ρατκόβιτσα 2, Βράμπατς 12, Βελίτσκοβιτς 9 (7ρ.), Μαϊστόροβιτς 2, Μπίρτσεβιτς 11, Αντριτς 8, Ποτ 6, Γκόρντον 8, Λούκοβιτς 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ