ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαγράφει την ABA League η FIBA

Διαγράφει την ABA League η FIBA

H FIBA Europe συνεδρίασε στο 4ο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Μία εξ αυτών είναι και η διαγραφή της ABA League και να αναγνωρίζει την Βαλκανική Λίγκα

Το Σαββατοκύριακο 7-8/03 πραγματοποιήθηκε στην Tegernsee της Γερμανίας το 4ο συνέδριο του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA Europe. Εκεί τα αρμόδια όργανα ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών των σταδίων σε Ουγγαρία και Ρουμανία, που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του Eurobasket Γυναικών του 2015.

Παράλληλα, οι διοργανώτριες χώρες του Eurobasket Ανδρών 2015, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Λετονία, ενημέρωσαν σχετικά με τη ζήτηση των εισιτηρίων της διοργάνωσης, η οποία προχωρά βάσει των προσδοκιών.

Παράλληλα, πάρθηκε μία ακόμα πολύ σημαντική απόφαση. Η FIBA έπαψε να αναγνωρίζει της Αδριατική Λίγκα, ενώ επιβεβαίωσε πως αναγνωρίζει, ως νόμιμη διοργάνωση, την Βαλκανική Λίγκα.

Όσον αφορά την Αδριατική Λίγκα , σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή δεν πληρούσε τους προδιαγραφές που είχαν τεθεί, ενώ δεν συμμορφώθηκε με τους εσωτερικούς κανονισμούς. Επιπλέον, οι πληροφορίες που έδωσε στην FIBA Europe και την FIBA, ήταν ελλιπής, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση.

Η απόσυρση του πρωταθλήματος θα ισχύσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η FIBA δεν θέλει να επηρεάσει τις ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ