ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντίο στον Κιριλένκο από την ΤΣΣΚΑ

Αντίο στον Κιριλένκο από την ΤΣΣΚΑ
INTIME SPORTS

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την επιστροφή του Αντρέι Κιριλένκο στο ΝΒΑ. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο Αντρέι Κιριλένκο πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο ΝΒΑ και στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να βγάζει σχετική ανακοίνωση για να τον χαιρετήσει.

" Όταν υπογράψαμε τον Αντρέι είχα πει ότι θα ήμουν χαρούμενος ακόμη κι αν παίξει λίγα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος των Ρώσων, Αντρέι Βατούτιν και συμπλήρωσε:

" Τελικά ο Κιριλένκο έπαιξε όλη τη σεζόν στην ομάδα και είμαι χαρούμενος-ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους τους φίλους της ΤΣΣΚΑ και των άλλων ρωσικών ομάδων-να δω τον ΑΚ-47 να παίζει εδώ. Θα θέλαμε να μείνει, αφού αυτό θα αποτελούσε κέρδος για την ΤΣΣΚΑ και ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ήταν παράδειγμα για όλους, τους συμπαίκτες του, και το προπονητικό τιμ με τον επαγγελματικό σου και την αφοσίωση που έδειξε. Χάρη σε αυτόν υπήρξε αύξηση του ενδιαφέροντος για το μπάσκετ στη Ρωσία, αφού τα γήπεδα ήταν γεμάτα όπου αγωνιζόμασταν.

Ξέρουμε καλά πως ο Κιριλένκο είναι ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου και πρέπει να παίζει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, κι αυτό είναι το ΝΒΑ. Ο σεβασμός μας απέναντί του παραμένει ακόμη και τώρα που αποφάσισε να φύγει. Χαίρομαι που επέλεξε τη Μινεσότα, γιατί εκεί θα έχει έναν καλό φίλο ο Αλεξέι Σβεντ και θα τον βοηθήσει.

Του εύχομαι να έχει υγεία, καλή τύχη και να φτάσει μέχρι εκεί που δεν έχει φτάσει μέχρι τώρα στο ΝΒΑ".

Από την πλευρά του, ο Αντρέι Κιριλένκο πρόσθεσε: " Είμαι ευγνώμων στην ΤΣΣΚΑ για την περασμένη περίοδο και τον καιρό που πέρασα εκεί πριν πάω στις ΗΠΑ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα, γιατί μου άρεσε εδώ, ένιωθα άνετα και είχαμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Είχα την τύχη να παίξω στην πατρίδα μου και να δώσω χαρά σε φίλους, συγγενείς και όλους τους Ρώσους φιλάθλους.

Είχα πει πως θα ήθελα να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω πως έχω αρκετή δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω την καριέρα μου στο ΝΒΑ. Δεν ήθελα να απογοητεύω την ΤΣΣΚΑ και τον Αντρέι Βατούτιν όσο το μεταγραφικό παζάρι είναι ανοικτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα, πάντα θα είναι σημαντικό για μένα να έχει επιτυχίες η ΤΣΣΚΑ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ