EUROLEAGUE

Χουέρτας: "Με αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός"

Χουέρτας: "Με αυτοπεποίθηση ο Ολυμπιακός"

Γεμάτος αυτοπεποίθηση θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μαρσελίνιο Χουέρτας στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα στις 11 Μαϊου

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, το πως θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα τον Σπανούλη, αλλά και τι θα σημαίνει γι' αυτόν μία πιθανή κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χουέρτας, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για τον Βασίλη Σπανούλη τόνισε: "Αυτό που μου αρέσει στον Σπανούλη είναι η ικανότητά του να σκοράρει τόσο από κοντά, όσο και από απόσταση. Παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, μπορεί να πάει στο ντράιβ τόσο καλά όσο λίγοι παίκτες. Είναι εξαιρετικός στα πικ εν ρολ, διαβάζοντας την κίνηση του ψηλού και της άμυνας για να κάνει την καλύτερη επιλογή. Του αρέσει να σουτάρει από ντρίμπλα και είναι επίσης πολύ καλός στον τομέα αυτό, ενώ είναι πολύ επικίνδυνος και στο ένας εναντίον ενός.

Πιστεύω ότι αυτά είναι τα δυνατά του σημεία σαν παίκτης. Ξέρουμε πως θα έχει για πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του, άρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ειδικά για τα πικ εν ρολ, όπου είναι περισσότερο επικίνδυνος. Έχουμε αρχίσει να προετοιμάζουμε τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσουμε στην άμυνα, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό!".

Σχετικά με τον Ολυμπιακό και την εικόνα που έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα επισήμα: "Ο Ολυμπιακός θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν τα πήγαν καλά στην πρώτη φάση και δεν πέρασαν ως πρώτοι από τον όμιλο τους στο Top-16 της διοργάνωσης.

Ο κόσμος δεν μιλούσε πολύ για αυτούς κατά τη διάρκεια της περιόδου, παρά μόνο όταν απέκλεισαν τη Σιένα και παρά το γεγονός ότι δεν είχαν το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή τους είναι αρκετά υψηλά. Θα έρθουν χωρίς πολλή πίεση και αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για αυτούς στον ημιτελικό".

Για το αν ο ίδιος και οι άλλοι περιφερειακοί της Μπαρτσελόνα υπερέχουν σε εμπειρία εκείνων του Ολυμπιακού: "Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας έναντι των γκαρντ του Ολυμπιακού για να ελέγξουμε το ρυθμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: να ξέρεις πότε πρέπει να παίζεις πέντε εναντίον πέντε, να έχεις το νου σου στο χρονόμετρο για να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να σκοράρει τελευταίος σε κάθε δεκάλεπτο, να ψάχνεις τον συμπαίκτη που έχει καλύτερες πιθανότητες να σκοράρει".

Αναφορικά με το στόχο της Μπαρτσελόνα, ο Χουέρτας υπογράμμισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχουμε στο Final 4. Κάναμε μία πολύ καλή σεζόν, με μόνο μία ήττα, και η αυτοπεποίθησή μας είναι στα ύψη. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά ξέρουμε πως η αποστολή μας είναι δύσκολη, καθώς στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκονται οι ομάδες του υψηλότερου επιπέδου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, μοναδικός μας στόχος είναι το τρόπαιο".

Σε ερώτηση για το τι θα σημαίνει για αυτόν να κερδίσει το τρόπαιο το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, σχολίασε: "Θα σήμαινε ότι θα κατακτούσα έναν ακόμα στόχο στην καριέρα μου. Έχω ήδη καταφέρει να πετύχω ένα σημαντικό στόχο, όπως είναι το να αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα, μία ομάδα με μεγάλη παράδοση.

Κερδίζοντας την πρώτη μου Ευρωλίγκα και να είμαι μέρος της ιστορίας αυτής της ομάδας θα σήμαινε ότι ένα ακόμα όνειρο μου θα γίνει πραγματικότητα. Θα ήταν επίσης ένα επιπλέον κίνητρο. Αν κερδίσουμε φέτος την Ευρωλίγκα, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να κερδίσουμε κι άλλους ευρωπαϊκούς τίτλους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ