EUROLEAGUE

Χάινς: "Διεκδικούμε τίτλο και μια ιστορική στιγμή"

Χάινς: "Διεκδικούμε τίτλο και μια ιστορική στιγμή"
INTIME SPORTS

Ολη του τη ζωή ο Κάιλ Χάινς, παλεύει με τα θηρία. Κυριολεκτικά. Και νικά. Ο "περίεργος που ήταν τριάρι, αλλά έπαιζε ως σέντερ και νίκησε τους ψηλούς μας" που είχε πει τον Οκτώβρη του 2010 ο Ντούσαν Ιβκοβιτς –μετά μια ήττα του Ολυμπιακού στο Μπάμπεργκ- έχει πλέον όνομα, τίτλους (Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα Ελλάδος) και φήμη που προηγείται του ιδίου. Και λίγο πριν τον φετινό τελικό μιλάει στο Sport24.gr.

Ο Κάιλ Χάινς έχει κερδίσει την αναγνώριση φίλων και εχθρών και απόψε θέλει να κερδίσει και τη Ρεάλ "για να ζήσουμε όλοι μια ιστορική στιγμή".

Λίγο πριν τον φετινό τελικό μιλάει στο Sport24.gr.

Η κύρια απορία είναι αν μπορείτε να επαναλάβετε εμφάνιση όπως αυτή με την ΤΣΣΚΑ, που είχε ενέργεια, αυτοσυγκέντρωση και όλα ήταν στο πικ.

" Ολοι ξέρουμε για τι παίζουμε. Διεκδικούμε τον τίτλο και μια ιστορική στιγμή. Ολοι είμαστε έτοιμοι, έχουμε συγκέντρωση και είμαστε συντονισμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να παίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί όλοι ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας: μια μεγάλη ευκαιρία να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και να γράψουμε ιστορία. Ολοι ξέρουμε πραγματικά τι διεκδικούμε και είμαι σίγουρος πως όλοι θα παίξουμε όπως και με την ΤΣΣΚΑ".

Ολη την –επαγγελματική- σου ζωή, ακούς πως είσαι «undersized center», πράγμα που… στη θεωρία ισχύει, γιατί στην πράξη δεν φαίνεται, με τελευταίο παράδειγμα τα όσα έκανες μπροστά στα… βουνά της ΤΣΣΚΑ. Τώρα έχεις αυτά της Ρεάλ.

" Κάθε παιχνίδι είναι σαν και αυτό που περιγράφεις, για εμένα (γελάει). Η Ρεάλ έχει πολύ καλή, ταλαντούχα ομάδα, έχουν πολύ βαθύ ρόστερ, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των ισπανικών ομάδων. Εμείς θα παίξουμε σκληρά, θα δώσουμε άλλη μια μάχη. Το κλειδί θα είναι όλοι όσοι πατήσουμε στο παρκέ να είμαστε φίζικαλ, να είμαστε επιθετικοί, να τα δώσουμε όλα, δεν θα επιτρέψουμε καμία χαλαρότητα στον εαυτό μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε".

Χάινς: "Διεκδικούμε τίτλο και μια ιστορική στιγμή"

Στην Τουρκία ήσουν ο τελευταίος που ακούμπησες την μπάλα (την έκλεψε από τον Κιριλένκο).

" Για εμένα δεν έχει καμία σημασία αν θα είμαι ο τελευταίος που θα ‘χει επαφή με την μπάλα, αρκεί να νικήσουμε. Αρκεί όταν τελειώσει το παιχνίδι, να είναι ο Βασίλης (Σπανούλης) αυτός που θα σηκώσει το τρόπαιο. Δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ, αρκεί να νικήσουμε. Ο,τι και αν χρειαστεί να γίνει".

Το κύριο σύνθημα είναι "ά-μυ-να";

" Αυτό ήταν όλη τη χρονιά. Πρέπει να είναι η άμυνα, γιατί με το ταλέντο που έχει η Ρεάλ στην επίθεση, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μειώσουμε τα σουτ τους σε ένα, να πάρουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε γρήγορα, να βγούμε στο τρανζίσιον και να τρέξουμε".

Επίσης, θα… μπει και απαγορευτικό στις δεύτερες ευκαιρίες της Ρεάλ, σωστά.

" Είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας στα επιθετικά ριμπάουντ. Για να ελέγξουμε το ρυθμό, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τους "κόψουμε" αυτή τη συνήθεια. Θα είναι από τα κυρίαρχα σημεία η δυνατότητα που έχουμε να τους περιορίσουμε στο ένα σουτ, να τους στερήσουμε τις δεύτερες ευκαιρίες. Αυτό ήταν και ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας μας επί της ΤΣΣΚΑ: ο έλεγχος των ριμπάουντ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ