EUROLEAGUE

Βίοι αντίθετοι για Κούζμιτς και Ραντούλιτσα

Βίοι αντίθετοι για Κούζμιτς και Ραντούλιτσα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς και ο Μίροσλαβ Ραντούλίτσα ήρθαν, είδαν και απήλθαν ως αποτυχημένοι από τον Παναθηναϊκό. Αρκετούς μήνες αργότερα, ο πρώτος έχει βρει τον δρόμο του, ενώ ο δεύτερος ακόμα τον ψάχνει.

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχαν ήρθαν το καλοκαίρι του 2015 στον Παναθηναϊκό επί Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς για να “οχυρώσουν” την ρακέτα του Παναθηναϊκού. Μία κίνηση που όταν έγινε αντιμετωπίστηκε με μπόλικο σκεπτικισμό από πολλούς, αφού επρόκειτο για δύο μεγάλα κορμιά σε μία εποχή που έχει επικρατήσει η “μόδα” των βραχύσωμων, αθλητικών ψηλών.

Η λογική λοιπόν του Σέρβου προπονητή να πάει “κόντρα στο ρεύμα” όχι απλώς δεν πέτυχε – κάτι που έμοιαζε αναμενόμενο – όχι μόνο έβαλε στον “πάγο” για αρκετό καιρό ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ (Γιώργο Παπαγιάννη), αλλά τελικά στο τέλος βρήκε όλες τις πλευρές δυσαρεστημένες: Ο Όγκνιεν Κούζμιτς έφυγε στα μέσα της σεζόν ως αποτυχημένος. ο Τζόρτζεβιτς απολύθηκε και ο Ραντούλιτσα στο τέλος έχασε την θέση του από τον Παπαγιάννη και έφτασε να παίζει ελάχιστα στους Τελικούς του Πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι δύο Σέρβοι σέντερ, λοιπόν, βγήκαν στην αναζήτηση ομάδας το καλοκαίρι, ψάχνοντας έναν τρόπο να βάλουν ξανά τις καριέρες τους στον σωστό δρόμο. Κι αν ο Ραντούλιτσα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό του όνομα και να πάρει ένα καλό συμβόλαιο στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Κούζμιτς αναγκάστηκε να πάει στην Σερβία και – με σαφώς λιγότερα χρήματα από ότι ο Ραντούλιτσα – να υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα. Αρκετούς μήνες αργότερα ωστόσο, είναι μάλλον ξεκάθαρο το ποιος από τους δύο έχει βρει βρει τον δρόμο του και ποιος τον... ψάχνει ακόμα.

Ο ένας άλλαξε, ο άλλος... όχι

Βίοι αντίθετοι για Κούζμιτς και Ραντούλιτσα


Όποιος παρακολούθησε πέρυσι τον Κούζμιτς με την φανέλα του Παναθηναϊκού και τώρα τον παρακολουθεί με τον Ερυθρό Αστέρα είναι πολύ πιθανό να πιστεύει ότι βλέπει άλλο παίκτη. Ο ράθυμος, άγουρος και γενικώς... “άγευστος” Κούζμιτς του Παναθηναϊκού έχει δώσει την θέση του σε ένα πραγματικό θηρίο στον Ερυθρό Αστέρα. Στην περίπτωση του Ραντούλιτσα βέβαια απλώς δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι, αφού παραμένει κακός αμυντικός και... ράθυμος γενικά.

Ο Κούζμιτς βρήκε τον εαυτό του στην χώρα του, δίνοντας έτσι συνέχεια στην παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ερυθρός Αστέρας στην ανάδειξη σέντερ (Μαριάνοβιτς, Ζίμπρες), έχοντας φέτος 9.7 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο σε 21.9 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague, έναντι 5.1 πόντων και 4.1 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοψής στον Παναθηναϊκό πέρυσι, αλλά και 9.6 πόντους και 5.5 ριμπάουντ μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα, έναντι 4.5 πόντων και 4.6 ριμπάουντ που είχε πέρυσι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Ο Ραντούλιτσα από την πλευρά του βιώνει αντίθετη πορεία. Όντας κι αυτός μπερδεμένος με όσα συμβαίνουν στο Μιλάνο, όπου για ακόμα μία φορά σπαταλήθηκαν χρήματα χωρίς να ληφθεί υπόψη η χημεία, έχει 8 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο στην EuroLeague έναντι 12.7 πόντων και 4.4 ριμπάουντ που είχε πέρυσι με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση, ενώ στο Ιταλικό Πρωτάθλημα έχει 6.8 πόντους και 3.1 ριμπάουντ ανά αγώνα, όταν πέρυσι είχε αντίστοιχα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα 9.8 πόντους και 3.6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Χαρακτήρας και περιβάλλον έπαιξαν τον ρόλο τους

Βίοι αντίθετοι για Κούζμιτς και Ραντούλιτσα


Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το περιβάλλον στο οποίο έχουν βρεθεί οι δύο παίκτες έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στην φετινή τους εικόνα. Ο μεν Κούζμιτς βρίσκεται σε μία ομάδα με αρχή και τέλος, ο δε Ραντούλιτσα σε μία ομάδα που... δεν έχει αρχή και τέλος . Κάτι που φάνηκε εξάλλου και στην χθεσινή (16/3) αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με τον Ερυθρό Αστέρα για την 26η αγωνιστική της EuroLeague, με τους Σέρβους να παίρνουν τη νίκη με 71-78 μέσα στο Μιλάνο έχοντας ως κορυφαίο σε απόδοση για ακόμα μία φορά φέτος τον Κούζμιτς (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα σε 26 λεπτά συμμετοχής), την ίδια στιγμή που ο Ραντούλιτσα έμεινε στους 4 πόντους και τα 2 ριμπάουντ σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Με την σεζόν να φτάνει στην τελική ευθεία και τον μεν Κούζμιτς να ετοιμάζεται για τα playoffs της EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα και τον δε Ραντούλιτσα για τα... Ιταλικά playoffs (αφού η Αρμάνι είναι τελευταία στην κατάταξη στην EuroLeague), είναι μάλλον ασφαλές να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Κούζμιτς έχει βρει πλέον την ισορροπία και την ηρεμία που έψαχνε στην καριέρα του και είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Όσο για τον Ραντούλιτσα; Θα πρέπει να περιμένει να βρει την δική του ηρεμία για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ