EUROLEAGUE

Βήμα πρόκρισης με Σβεντ η Χίμκι

Βήμα πρόκρισης με Σβεντ η Χίμκι

Η Χίμκι υπερασπίστηκε την έδρα της κι εκμεταλλευόμενη την αστοχία της Μπάμπεργκ επιβλήθηκε με 78-61 των Γερμανών παραμένοντας έτσι στις πρώτες θέσεις του F ομίλου

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας η Χίμκι έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει ακόμα κι όταν δεν είναι σε καλή ημέρα. Οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των φιλοξενούμενων επιβλήθηκαν με 78-61 της Μπάμπεργκ και έκαναν το 3-1 στο ΤΟΡ 16.

Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 5 ασίστ. Στις κερκίδες του "Krylatskoye sports palace" βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον αγώνα και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος βλέποντας το φίλο του, Νίκο Ζήση να τελειώνει το παιχνίδι με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Αν και νευρικές επιθετικά στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες αυτό φάνηκε να ευνοεί τους φιλοξενούμενους που βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν με τον Νίκο Ζήση με 4-8 (στο 5'). Το μακρινό σουτ του Ντράγκιτς ήταν αυτό που κατάφερε να ξεμπλοκάρει την Χίμκι που προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 10-8 (στο 7'). Χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρει να βρει καλό ρυθμό η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 16-12 (10').

Αρχικά, ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε κάποια από τις δύο ομάδες να βρίσκει ρυθμό, όμως τα συνεχόμενα γερμανικά λάθη βοήθησαν τους Ρώσους να βρουν δεύτερες ευκαιρίες και τελικά να χτίσουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (24-14 στο 15'). Οι παίκτες του Τρινκιέρι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο για να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι κι ήταν ενδεικτικό ότι έπειτα από πέντε λεπτά είχε πετύχει μόλις 2 πόντους. Ένα τρίποντο από τον Μέλι σήμανε την ώρα της γερμανικής αντεπίθεσης. Οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και με επιμέρους 14-3 βρέθηκαν από το -10 στο +1 (27-28 στο 17'). Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 30-28 και τις δύο ομάδες να έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά (7/14 διπ., 4/13 τριπ. η Χίκμκι και 8/21 διπ., 2/7 τριπ. η Μπάμπεργκ).

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο οι δύο ομάδες μπήκαν με σαφώς βελτιωμένα ποσοστά και ψυχολογία. Το μομέντουμ φάνηκε να ευνοεί περισσότερο τους γηπεδούχους που με επιθετική πολυφωνία κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ξαφνική ανομβρία των φιλοξενούμενων και δημιούργησαν μία διαφορά έπειτα από ένα σερί 11-0 (51-40 στο 28'). Αν και οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, εντούτοις η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 54-45 έπειτα από τρίποντο του Σβεντ στη λήξη του χρόνου από το κέντρο!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Χίμκι βλέποντας την αστοχία να βρίσκεται και πάλι στην... πόρτα της Μπάμπεργκ προσπάθησε να επενδύσει στην άμυνα κι έτσι με ένα σερί 9-0 οι Ρώσοι ξέφυγαν με +18 (63-45 στο 34'). Τα τελευταία λεπτά είχαν αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα για τον νικητή, όμως οι δύο ομάδες θέλησαν να παλέψουν για τη διαφορά που ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο σε έναν αρκετά ρευστό όμιλο. Τελικά έπειτα από κάποια γερμανικά τρίποντα ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 78-61.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 30-28, 54-45, 78-61.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ