EUROLEAGUE

Βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά επικίνδυνη η Βαλένθια

Βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά επικίνδυνη η Βαλένθια
EUROKINISSI

Η Βαλένθια απέναντι στον Ολυμπιακό (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) δεν έχει να χάσει κάτι, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας της αναμέτρησης για τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague υποδέχεται την Βαλένθια (21:00, Live Blog από το Sport24.gr), η οποία θα εμφανιστεί στο ΣΕΦ έχοντας άγνοια κινδύνου.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας με ρεκόρ 8-14 έχει μόνο μαθηματικές πιθανότητες για να βρεθεί στην πρώτη οχτάδα της διοργάνωσης, αλλά εδώ και καιρό στη Βαλένθια γνωρίζουν πως δεν θα υλοποιήσουν τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ. Η παρέα του Έρικ Γκριν μετά την ήττα της στην πρεμιέρα της EuroLeague από την Χίμκι στη Μόσχα μέτρησε τρεις συνεχόμενες νίκες (επί της Εφές, της Μπασκόνια και της Ουνικάχα Μάλαγα), αλλά δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην καλή της εκκίνηση. Η Βαλένθια από την 5η ως την 14 αγωνιστική ξέχασε τι θα πει νίκη - είχε 10 συνεχόμενες ήττες - και πριν από την ολοκλήρωση του α' γύρου της διοργάνωσης γνώριζε πως δεν θα προκριθεί στα προημιτελικά.

Η Βαλένθια, όμως, στις επόμενες 8 αγωνιστικές πήρε 5 νίκες και κάποιες από τις επιτυχίες είναι πιθανό να αποβούν καθοριστικές για την προσπάθεια των αντιπάλων της να υλοποιήσουν τους στόχους της. Το αρνητικό σερί της Βαλένθια σταμάτησε απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods, ενώ με τη νίκη της στην Ανδαλουσία ανάγκασε την Ουνικάχα Μάλαγα να χάσει έδαφος στη "μάχη" για την είσοδο στην οχτάδα.

Η ομάδα του Τσους Βιδορέτα κάνοντας κατάθεση ψυχής νίκησε και την Χίμκι παρά το γεγονός πως στην 20η "στροφή" της EuroLeague αγωνίστηκε χωρίς τους Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Λατάβιους Ουίλιαμς, Αντουάν Ντιό, Σέρχι Γκαρθία και Γκιγιέμ Βίβες, ενώ κατά την διάρκεια της αναμέτρησης έχασε και τον Σαμ Βαν Ρόσομ. Η Βαλένθια στη συνέχεια και παρότι παρέμενε αδιάφορη ουσιαστικά, φάνηκε αφιλόξενη στην Μπαρτσελόνα, ενώ πριν από την διακοπή της EuroLeague νίκησε στη Fontenta την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Βαλένθια δεν αποτελεί φόβητρο ξαφνικά, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη, όπως επισήμανε ορθά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (21/2). Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, αλλά πρέπει να παραμείνει... υποψιασμένος, ώστε να μάθει από λάθη άλλων αυτήν την φορά και να μην δώσει δικαιώματα στην ισπανική ομάδα για να κάνει την έκπληξη.

Τα αποτελέσματα της Βαλένθια από την 15η ως την 22η αγωνιστική της EuroLeague:

Βαλένθια - Παναθηναϊκός Superfoods 67-63

Ουνικάχα Μάλαγα - Βαλένθια 83-85

Βαλένθια - Φενέρμπαχτσε 67-80

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 81-76

Ζάλγκιρις - Βαλένθια 86-82

Βαλένθια - Χίμκι 85-83

Αναντολού Εφές - Βαλένθια 82-66

Βαλένθια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 103-99

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ