EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ - Εφές 88-83

ΤΣΣΚΑ - Εφές 88-83

Η Εφές ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει, αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε σε μεγάλη μέρα τον Μίλος Τεόντοσιτς και έτσι έφτασε στην τελική επικράτηση με 88-83.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν κατάφερε να αποφύγει την 4η συνεχόμενη ήττα της στη διοργάνωση, έστω κι αν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του. Στο φινάλε, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και τους τρεις περιφερειακούς (Τεόντοσιτς, Ντε Κολό και Ουίμς) σε μεγάλη μέρα. Συγκεκριμένα ο Σέρβος γκαρντ είχε 20 πόντους (5/8 τρίποντα) και 9 ασίστ, ο Γάλλος πρόσθεσε 9 πόντους σκοράροντας όμως στην κρίσιμη φάση, ενώ ο Ουίμς τέλειωσε το ματς με 13 πόντους και 4 ασίστ.

Από την Εφές ξεχώρισαν οι Ντρέιπερ (14 πόντοι) και Περπέρογλου (14 πόντοι), αν και το πιο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο ήταν η μεταμόρφωση στα ποσοστά τριών πόντων. Ως το 30' είχαν 1/15 και στο τελευταίο δεκάλεπτο 6/8 καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να επιστρέφουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Αναλυτικά η κατάταξη

Οι δηλώσεις του αγώνα

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Η Εφές ήταν αυτή που αιφνιδίασε την ΤΣΣΚΑ και βρέθηκε να ελέγχει το ματς τουλάχιστον ξεκίνημα του. Με τους Τζάνινγκ-Λάσμε (που έφτασε τους 1.000 πόντους στην Euroleague στο πρώτο ημίχρονο) να παίζουν σημαντικό αμυντικό ρόλο οι Τούρκοι βρέθηκαν να προηγούνται με 27-21 στο δεκάλεπτο, έχοντας βρει αρκετά εύκολα καλάθι στο μισό γήπεδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, οι αναπληρωματικοί του Δημήτρη Ιτούδη κατάφεραν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα και να γυρίσουν το ματς μέσα σε λίγα λεπτά, επιβεβαιώνοντας τη διαφορά βάθους μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Τεόντοσιτς βρήκε φάσεις στο τέλος του δεκαλέπτου παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Χάινς-Ουίμς για να φέρει την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ (30-29), προβάδισμα που διατηρήθηκε ως το ημίχρονο (43-39) μετά τους 5 συνεχόμενους πόντους του Βιτάλι Φριτζόν.

Η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων στο πρώτο αυτό ημίχρονο ήταν η αποτελεσματικότητα τους από μακριά. Από τη μια η ΤΣΣΚΑ είχε 71% στα τρίποντα (5/7) και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 7%, έχοντας μόλις ένα εύστοχο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με την ίδια φόρα. Ο Τεόντοσιτς έβαλε δύο τρίποντα (κερδίζοντας μάλιστα φάουλ στο ένα σημειώνοντας έμμεσο 4ποντο), οι Χάινς-Καούν έκαναν πολλή δουλειά μες στο καλάθι και ο Φριτζόν συνέχισε να δίνει instant offense στην ομάδα του, με αποτέλεσμα το εύθραυστο 56-56 (δια χειρός Κρστιτς) να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά 66-57 (30').

ΤΣΣΚΑ - Εφές 88-83

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε κυρίως επειδή βελτιώθηκαν τα ποσοστά της Εφές στα μακρινά σουτ. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να κλείσει νωρίς-νωρίς τη διαφορά με τα τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα (είχε 1/15 ως το 30', αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο μέτρησε 6/8) που έφεραν τη διαφορά στους 2 πόντους (70-68) δια χειρός Ντρέιπερ.

Ο Τεόντοσιτς, ωστόσο, ήταν και πάλι εκεί. Με δικό του τρίποντο έδωσε πολύτιμη ανάσα με την ΤΣΣΚΑ να ξεφεύγει και πάλι για 8 πόντους (81-73) πριν επιχειρήσει η Εφές την τελευταία της αντεπίθεση. Με νέο τρίποντο του Ντρέιπερ μείωσε ξανά 84-81 στο 38', αλλά ο Νάντο Ντε Κολό σκόραρε με μεγάλη άνεση στην τελευταία φάση, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Ερτέλ αστόχησε στην κρίσιμη κατοχή, ο Ουίμς ευστόχησε στις βολές και κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 88-83.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ