EUROLEAGUE

Τρεις ομάδες σε απόσταση βολής από ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρεις ομάδες σε απόσταση βολής από ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφερε τρεις ομάδες στο -1 από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, με το "καλημέρα" του β' γύρου της EuroLeague.

Εκεί που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειχνε να "κλειδώνει" σχετικά γρήγορα την πρώτη θέση της regular season, πλέον έχουμε... αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και σε συνδυασμό με τους "άσους" των Ολυμπιακού και Μπασκόνια, έφερε μια τριάδα σε απόσταση βολής από τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα έγιναν αυτό το διήμερο στην EuroLeague:

Αναντολού Εφές - Γαλατάσαραϊ 84-73 : Το τουρκικό ντέρμπι του διημέρου κατέληξε στην Αναντολού Εφές, η οποία εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες επιλογές της για να φτάσει στη νίκη. Ο Μπράντον Πολ ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι καθοριστικός για την ομάδα του, όπως επίσης οι Ντέρικ Μπράουν και Μπράιαν Ντάνστον, που είχαν τον έλεγχο στις δύο ρακέτες.

Μπάμπεργκ - Μπαρτσελόνα 85-65 : Η τρίτη σερί νίκη της Μπάμπεργκ στην EuroLeague ήρθε πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό +20 επί της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι "πάτησε το γκάζι" στα τελευταία μέτρα του αγώνα, για να δημιουργήσει διαφορά που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, με τον Νικολό Μέλι να ξεχωρίζει.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Νταρουσάφακα 93-92 : Ο Μπραντ Ουαναμέικερ είχε τη δυνατότητα να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά έχασε μια από τις τρεις βολές που εκτέλεσε στα 0.5'' για το τέλος, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στη Μακάμπι. Οι γηπεδούχοι έβαλαν έτσι τέλος στο αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών ηττών στην EuroLeague, με τον Άιναρς Μπαγκάτσκις να πανηγυρίζει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στον πάγκο της "ομάδας του λαού".

Μπασκόνια - Ούνικς Καζάν 102-70 : Η Μπασκόνια βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Απόδειξη η δεύτερη συνεχόμενη "κατοστάρα", με την Ούνικς Καζάν να ακολουθεί τον δρόμο της Μακάμπι Τελ Αβίβ και να φεύγει από τη Βιτόρια με... βαριά ήττα στις πλάτες της.

Φενέρμπαχτσε - Αρμάνι Μιλάνο 86-79 : Χάρη σε ένα μίνι ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο, η Φενέρμπαχτσε έκαμψε την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο, με την ιταλική ομάδα να φτάνει πλέον τις εννέα σερί ήττες στην EuroLeague και να δείχνει ότι θα χάσει πρόωρα το τρένο των playoffs.

Ζάλγκιρις - Ερυθρός Αστέρας 61-77 : Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έδωσαν ρεσιτάλ στο α' ημίχρονο και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη επί της Ζάλγκιρις.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Superfoods 77-69 : Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τα έκανε όλα σε 40'' και οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη απέναντι στο "τριφύλλι", φτάνοντας πλέον σε ευθεία βολή από την κορυφή της κατάταξης.

Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 95-85 : Η "Βασίλισσα" έκανε θραύση στα ριμπάουντ, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν εξαιρετικός στις δύο πλευρές του παρκέ και κάπως έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, φέρνοντας πλέον τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο +1 από τρεις ομάδες.

Η κατάταξη (σε 16 αγώνες)

Τρεις ομάδες σε απόσταση βολής από ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Ούνικς Καζάν - Μπάμπεργκ (12/1, 18:00)

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια (12/1, 19:00)

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε (12/1, 21:45)

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός (12/1, 22:00)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο (13/1, 19:00)

Γαλατάσαραϊ - Ζάλγκιρις (13/1, 19:00)

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές (13/1, 21:45)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ (13/1, 22:00)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ