EUROLEAGUE

Τουρκική ομοβροντία στο Βελιγράδι

Τουρκική ομοβροντία στο Βελιγράδι

Με τους Ντίξον, Βέσελι, Ντατόμε και Άντιτς ασταμάτητους η Φενέρμπαχτσε έκανε εύκολη τη δουλειά της επικρατώντας με 88-65 του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην Σερβία

Με τον Γιαν Βέσελι να είναι ο άρχοντας των αιθέρων έχοντας 15 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 10 επιθετικά!) και 15 πόντους, τον Μπόμπι Ντίξον ο πιο αλτρουιστής άνθρωπος εντός παρκέ μοιράζοντας 11 ασίστ και προσφέροντας 17 πόντους και τον Λούτζι Ντατόμε σε ρόλο "πυροβόλου" με εξαιρετικά ποσοστά πετυχαίνοντας 21 πόντους η Φενέρμπαχτσε έμοιαζε ασταμάτητη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Τούρκοι πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο ΤΟΡ 16 νικώντας με 88-65 κι έτσι πέρασαν ακόμα ένα σκόπελο στην προσπάθεια τους για πρόκριση στα playoffs.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εκτός αποστολής, καθώς από την Δευτέρα (4/1) νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στο πέλμα και προτιμήθηκε να προστατευθεί.

Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς τρίτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Φούφης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε που έδειξε ότι δεν σκόπευε να υποτιμήσει την ομάδα που έβαλε δύσκολα την περασμένη εβδομάδα στην Εφές (5-12 στο 5'), όμως μετά από εκεί έριξε ρυθμούς. Οι γηπεδούχοι με τον κόσμο να δίνει παλμό και τον Τάρενς Κίνσεϊ άλλοτε σε ρόλο δημιουργού κι άλλοτε σε ρόλο σκόρερ κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους 10-2 και να επιστρέψουν για τα καλά στο παιχνίδι μπαίνοντας για πρώτη φορά μπροστά με 15-14 (στο 7'). Τελικά η μοιρασμένη εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου αποτυπώθηκε και στο σκορ που ήταν 20-23.

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε καμία σχέση με την πρώτη. Οι Σέρβοι αδυνατούσαν να σκοράρουν ακόμα και κάτω από το καλάθι μένοντας για περίπου 5 λεπτά (!) άποντοι, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 μπαίνοντας μπροστά με 20-29 (στο 14'). Σε εκείνο το σημείο υπήρξε και πάλι αλλαγή στην εικόνα του ματς με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα σερί 7-0 και να μειώνουν σε 27-29 (στο 16'). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ευτύχισε την στιγμή που δεχόταν το πρέσινγκ των αντιπάλων της να βρει επιθετικές λύσεις από τον Πέρο Άντιτς που έδωσε το... σύνθημα για το 28-41 του ημιχρόνου.

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να επιστρέψει, όμως Ντατόμε, Ντίξον και Άντιτς φρόντισαν να δείξουν ότι κάτι τέτοιο θέλει πολύ κόπο. Με συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +19 (33-52 στο 23') και κάπου εκεί τα πράγματα φάνηκε να γίνονται πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους (46-63) που στο τελευταίο δεκάλεπτο καλούνταν να διαχειριστούν αυτό το σημαντικό προβάδισμα που είχαν χτίσει. Τα πάντα πλέον είχαν κριθεί και το μόνο που απέμενε ήταν να φανεί το σκορ που θα γράψει ο φωτεινός πίνακας κι αυτό ήταντο 65-88.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 28-41, 46-63, 65-88.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ