EUROLEAGUE

Το τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ

Το τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ

Στο παραδοσιακό poll που κάνει το Sport24.gr στην αίθουσα Τύπου, την ημέρα του τελικού στο Final Four, οι ειδικοί έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΤΣΣΚΑ. Όσοι ψήφισαν Φενέρ, είπαν ένα όνομα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Νίκη Μπάκουλη

Η ώρα της κρίσης ήλθε και οι δυο ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη Euroleague θα συναντηθούν στο τελευταίο παιχνίδι για να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Παρεμπιπτόντως, ήταν και οι δυο πιο συνεπείς ομάδες της χρονιάς.

Εν πάση περιπτώσει, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ ζητήσαμε από εκπροσώπους Τύπου διαφόρων χωρών να μας πουν ποιον εκ των Φενέρμπαχτσε ή ΤΣΣΚΑ “βλέπουν” με την κούπα στα χέρια, το βράδυ και να αιτιολογήσουν την άποψη τους. Οι 11 διάλεξαν την ΤΣΣΚΑ (για λόγους... καρμικούς, για τον Νάντο ΝτεΚολό) και οι 8 τη Φενέρμπαχτσε. Εκεί, το “γιατί” ήταν το ίδιο: ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Tvrtko Pulic (Κροατία)

Η Φενέρμπαχτσε γιατί έχει τον “Ζοτς”. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη, έχει τον Μίλος που μπορεί να γίνει winner, αλλά μπορεί να γίνει και loser.

Jose Manuel Calderon (Ισπανία)

Η ΤΣΣΚΑ. Πιστεύω ότι έχει πολλά “όπλα” και είναι πιο συμπαγής ομάδα, από τη Φενέρμπαχτσε. Επίσης, θεωρώ ότι είναι σε καλύτερη πνευματική κατάσταση από ό,τι όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μaria Pilar Casado (Ισπανία)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί είναι πιο δυνατή από τα προηγούμενα χρόνια. Έμαθαν ό,τι έπρεπε να μάθουν για τα Φάιναλ Φορ πέρυσι και φέτος είναι πιο σκληροί, πιο δυνατοί, έτοιμοι για τον τίτλο.

Ugur Ozan Sulak

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί είναι... ο μεγάλος αδελφός της ΤΣΣΚΑ. Φυσικά, ο Ιτούδης δεν “έκλεψε” τα συστήματα του “Ζοτς”, αλλά μπορούμε να πούμε πως η κυκλοφορία της μπάλας, τα σπλιτ άουτ (στοιχεία που είναι υπέρ της Φενέρ) μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα match up. Η ΤΣΣΚΑ είναι ομάδα Α και η Φενέρμπαχτσε ομάδα Α+.

Pau Fuentes (Iσπανία)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί έχει τον Ομπράντοβιτς.

Εmiliano Carchia (Iταλία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί είναι καλύτερη από τη Φενέρμπαχτσε.

David Pick (Ισραήλ)

Αν ήξερα, θα έβαζα όλα μου τα λεφτά σε στοίχημα. Ελπίζω ωστόσο, να είναι η ΤΣΣΚΑ, για το καλό του σπορ και των ιδίων.

Arnaud Lecompte (Γαλλία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί ο Νάντο ντε Κολό έχει κρύο αίμα και θα κουβαλήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης.

Pierro Guerrini (Ιταλία)

Η Φενέρμπαχτσε δεν έχει δημιουργικό “άσο” και η ΤΣΣΚΑ δεν έχει τους ψηλούς της αντιπάλου της. Οποιος κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα χέρια του, θα νικήσει. Θα πόνταρα στην ΤΣΣΚΑ, γιατί έχει πέντε εξαιρετικά γκαρντ με δημιουργία.

David Heins (Γερμανία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί ο ΝτεΚολό δεν θα αφήσει την ομάδα του να χάσει. Ο Τεόντοσιτς θα κάνει κάτι περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια -σίγουρα θα κάνει και κάτι λάθος, αλλά δεν θα είναι τεράστιο. Όπως σίγουρα η Φενέρμπαχτσε θα κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος, εξαιτίας της πίεσης.

Alexandar Todorovic (Σερβία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί... είναι και θέμα karma -εννοώ μεταξύ πολλών άλλων, όπως για παράδειγμα ότι δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ φέτος. Και γιατί ο Μπογκντάνοβιτς και ο Κάλινιτς μπορούν να πάρουν και άλλη χρονιά το τρόπαιο. Ο Τεόντοσιτς, δύσκολα.

Lukas Zajancauskas (Αγγλία)

Η Φενέρμπαχτσε, επειδή έχει τον Ομπράντοβιτς.

Djordje Matic (Σερβία)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί έχει τον “Ζοτς”.

Drazen Kanazir (Γερμανία)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί έχουν πιο γεμάτο πάγκο, μεγαλύτερο ύψος.

Rinab Salakhebalinov (Ρωσία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί είναι πιο δυνατή ομάδα.

Nadia Perepencho (Ρωσία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί ο Μίλος μου είπε στη Μαδρίτη πως “αυτό είναι το τελευταίο Φάιναλ φορ που χάνω”.

Cyrille Ngario (Αφρική)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί έχει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ, έναν winner.

Maurice Beyina (Αφρική)

Η ΤΣΣΚΑ και ο Κάιλ Χάινς θα τους δείξει το δρόμο.

Μoshe Barda (Ισραήλ)

Η Φενέρμπαχτσε, γιατί δεν γίνεται να κάνουν ένα ακόμα “μέτριο” παιχνίδι, γιατί έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, περισσότερα κορμιά στις θέσεις “4” και “5” και έχουν τον “δάσκαλο” για κόουτς. Ενδεχομένως, να μην δίδαξε τα πάντα στον “μαθητή” του.

Timur Rustamov (Ρωσία)

H ΤΣΣΚΑ, γιατί μολονότι είναι 50-50 πάντα ένας τελικός, η συγκεκριμένη ομάδα άφησε να περάσουν πολλά χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα. Οπότε, αφήστε την να σηκώσει την κούπα.

Bobz Keseric (Δανία)

Η ΤΣΣΚΑ, γιατί έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τη Φενέρμπαχτσε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ