EUROLEAGUE

Το ΝΒΑ πήγε... Κωνσταντινούπολη, με νικήτρια τη Φενέρμπαχτσε

Το ΝΒΑ πήγε... Κωνσταντινούπολη, με νικήτρια τη Φενέρμπαχτσε

Με ποσοστά που μόνο... φυσιολογικά δεν ήταν, η Φενέρμπαχτσε έκανε ό,τι ήθελε στην έδρα της Νταρουσάφακα, κάνοντας το 4/4 στο Top 16. Πήγε να αυτοκτονήσει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τελευταία περίοδο. Απίστευτα πράγματα από τον Μπόμπι Ντίξον στο πρώτο δεκάλεπτο, με πέντε τρίποντα.

Η Φενέρμπαχτσε φρόντισε να "τελειώσει" το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα πριν καν ξεκινήσει! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε από νωρίς τα ηνία, σκόραρε σχεδόν από κάθε σημείο του γηπέδου (εξ ου το 6/7 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 4/5 βολές του πρώτου δεκαλέπτου) και με τους Μπόμπι Ντίξον (24π.), Έκπε Ούντο (21π.) και Γιαν Βέσελι (16π., 13ριμπ.) να ηγούνται, πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη. Με τις δύο άμυνες να απουσιάζουν, είχαμε -μέσα σε όλα- κι ένα ρεκόρ αφού οι 113 πόντοι που σημειώθηκαν στο πρώτο μισό αποτελούν τη μεγαλύτερη επίδοση στα δεκαπέντε χρόνια ζωής της Euroleague.

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια, έφτασαν σε απόσταση βολής (100-103) με μισό λεπτό να μένει για το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο διάστημα που έμενε, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να κάνει το 4/4 και η Νταρουσάφακα να μείνει δίχως νίκη στο Top 16.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ο Μπόμπι Ντίξον έδειξε πως δεν έχει διάθεση για ζόρια. Τι έκανε; Άρχισε να "πυροβολεί" από την περιφέρεια, αδιάκριτα. Μόνο που ξέχασε να... σταματήσει! Πως να περιγράψει κανείς διαφορετικά το γεγονός πως ο πλεϊμέικερ της Φενέρμπαχτσε είχε 5/5 τρίποντα στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης, για να δώσει στη Φενέρμπαχτσε το +15 (17-32), που έβαζε από νωρίς τις βάσεις για το "διπλό".

Δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός που έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σα βαρέλι, αφού οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +13 (24-37) έχοντας 6/7 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Τι άλλο να κάνουν δηλαδή; Το πόδι έμεινε πατημένο στο γκάζι από την πλευρά των φιλοξενούμενων μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η διαφορά έμενε με χαρακτηριστική άνεση πάνω από τους δέκα πόντους, ο Έκπε Ούντο με τον Γιαν Βέσελι πήραν τη σκυτάλη, με την Νταρουσάφακα απλά να... παρακολουθεί όσα γίνονταν.

Ο Λουκ Χαρανγκόντι με τον Εντέρ Αρσλάν προσπάθησαν για να φέρουν την ομάδα τους πιο κοντά στο σκορ, αλλά όντας απελπιστικά μόνοι στην επίθεση, δεν κατάφεραν κάτι επί της ουσίας. Τουλάχιστον όχι μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, οπότε κι άρχισε η επιχείρηση για την ολική ανατροπή.

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε θεώρησαν ότι είχαν κερδίσει, αλλά το ταμπλό έδειχνε πως έμεναν ακόμη πέντε λεπτά. Κάπως έτσι, η διαφορά "ψαλιδίστηκε" από το -11 (85-96), για να φτάσουμε στο -3 (100-103) με περίπου μισό λεπτό να μένει στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν όμως να κάνουν κάτι παραπάνω, η Φενέρμπαχτσε έβαλε τρεις βολές στον εναπομείναντα χρόνο και κάπως έτσι έκανε το "τέσσερα στα τέσσερα" στο Top 16, την ώρα που η Νταρουσάφακα θα ταξιδέψει για την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα (22/1, 21:45) δίχως νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-37, 51-62, 64-80, 100-106.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ