EUROLEAGUE

Το έχει... στο αίμα του!

Το έχει... στο αίμα του!

Το Euroleague Greece θυμάται όλες τις μεγάλες βραδιές του Δημήτρη Διαμαντίδη στη διοργάνωση, τότε που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού "μίλησε" τελευταίος οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του (VIDEOS).

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη. Ή, διαφορετικά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν φτάνει στον Παναθηναϊκό , δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, δεν μπορεί να "καθαρίσει" δίχως τη βοήθεια των συμπαικτών του. Το "τριφύλλι" ηττήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου και πλέον καλείται να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει καμία ομάδα στο παρελθόν : να μετατρέψει το 0-2 σε 3-2!

Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ήταν αυτός που με σουτ τριών πόντων έφερε το παιχνίδι στα ίσα (73-73) με 8.1'' να μένουν στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λαμποράλ Κούτσα, δίχως όμως να επαναλάβει το κατόρθωμά του στο έξτρα πεντάλεπτο. Βασικά, δεν πήρε αντίστοιχο σουτ όταν η μπάλα "έκαιγε", με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι στα 10.5'' της παράτασης.

Κάπως έτσι χάθηκε η δεύτερη ευκαιρία και πλέον το "τριφύλλι" θα παλέψει με τον εαυτό του, τη Λαμποράλ Κούτσα, τις πιθανότητες για να φέρει τα πάνω κάτω στη σειρά και να πάρει το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Παρεμπιπτόντως, το καλάθι τριών πόντων που πέτυχε ο Δημήτρης Διαμαντίδης λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν ήταν παρά μία... υπενθύμιση όσων μπορεί να κάνει. Ή, αν προτιμάτε, ένας ακόμη λόγος να επισημαίνουν άπαντες πως ο "Μήτσος" θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ευστοχεί σε τέτοιας κρισιμότητας σουτ. Μοιάζει να του... πηγαίνει η Ισπανία. Κι αυτό γιατί άλλες δύο φορές που έχει επαναλάβει κάτι αντίστοιχο στην Euroleague, ήταν σε παιχνίδι που διεξήχθη στην Ιβηρική. Η μία (το 2011) στη Μάλαγα, η άλλη (το 2013) στη Βαρκελώνη. Κοινώς παρονομαστής το "χέρι" του αρχηγού του Παναθηναϊκού, που σκόραρε για τρεις και έστειλε... στο καναβάτσο τον αντίπαλο. Αυτή τη φορά το σκηνικό δεν ήταν ίδιο, παρά τη μεγάλη αξία του σουτ που έβαλε.

Κι αν τα δύο σουτ από τα 6μ75 που έβαλε στο παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα ήταν μικρότερης σημασίας αφού αφορούσαν αγώνα που έγινε για τη regular season, το αυτό δεν ισχύει με ό,τι επαναλήφθηκε μετά από ενάμιση χρόνο στην καταλανική πρωτεύουσα. Απέναντί του υπήρχε ο Νέιτ Τζαουάι κι η Μπαρτσελόνα, που είχε να δώσει φάουλ. Δεν το έδωσε όμως. Αποτέλεσμα; Το τρίποντο που έδωσε τη νίκη, το "μπρέικ" και τις ελπίδες πρόκρισης στο Final Four στο "τριφύλλι". Κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώθηκε αφού οι "μπλαουγκράνα" πήραν το τέταρτο παιχνίδι της σειράς και, εν τέλει, αυτοί ήταν η ομάδα που πήγε στο Final Four του Λονδίνου.

Θέλετε να πάμε τον χρόνο ακόμη πιο πίσω για να θυμηθούμε το... ρεπερτόριο του Δημήτρη Διαμαντίδη; Στις 9 Δεκεμβρίου 2010, η Ολίμπια Λιουμπλιάνας μοιάζει ικανή να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Μοιάζει, γιατί δεν είναι! Ο "3D" έκανε τα αδύνατα δυνατά, σημείωσε 13 πόντους σε 75'' και με αυτόν τον τρόπο απέτρεψε μία -εκτός προγράμματος- ήττα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα μιας χρονιάς που εξελίχθηκε ιδανικά για τους "πράσινους", αφού συνδυάστηκε με την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Θα μπορέσει να διεκδικήσει το έβδομο σε ένα μήνα στο Βερολίνο; Άγνωστο. Για αρχή οι "πράσινοι" καλούνται να βάλουν... πλάτη στον αρχηγό τους και να τον βοηθήσουν προκειμένου να έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Final Four. Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Εν αρχή ην το Game 3 του ΟΑΚΑ (19/4, 21:15). Κι έπειτα, βλέπουμε...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ