EUROLEAGUE

Τα ρεκόρ (που) είναι για να σπάνε...

Τα ρεκόρ (που) είναι για να σπάνε...

Η αντίστροφη μέτρηση για την Euroleague 2014-15 έχει ξεκινήσει και το Euroleague Greece παρουσιάζει τα ατομικά ρεκόρ που ''κυνηγούν'' ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Μπουρούσης, ο Ζήσης και τα άλλα παιδιά στη διοργάνωση.

Πριν δείτε τις 24 ομάδες να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην πετυχημένη πρεμιέρα, διαβάστε τα ατομικά ρεκόρ που είναι έτοιμα να ''σπάσουν'' τη φετινή σεζόν στην Euroleague.

Κατ' αρχάς, η Γαλατάσαραϊ δοκιμάζεται στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ενώ ο Εντέρ Αρσλάν συμπληρώνει 200 συμμετοχές στη διοργάνωση! Μόλις 16 παίκτες έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στον θεσμό.

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται 3 πόντους κόντρα στη Βαλένθια για να ξεπεράσει τον J.R. Χόλντεν στην έκτη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξεκινά τη σεζόν 2014-'15 έχοντας ήδη 2.386 πόντους σε 174 αγώνες, έναντι 2.388 πόντων του βετεράνου γκαρντ της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε 209 αγώνες.

Ο Σόνι Γουίμς θέλει 30 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στη διοργάνωση ενώ ο MVP της περσινής Euroleague, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Αμερικανό γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από 'κει και πέρα, ο Γιάννης Μπουρούσης χρειάζεται 18 ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Μάικ Μπατίστ την τέταρτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ στον θεσμό! Ο διεθνής σέντερ της Ρεάλ έχει ήδη 1.100 ''σκουπίδια'' στην Euroleague σε 194 αγώνες, έναντι 1.117 του Μπατίστ με τις φανέλες της Σαρλερουά, της Φενέρ και του Παναθηναϊκού σε 237 ματς.

Ο Παούλιους Γιανκούνας της Ζαλγκίρις Κάουνας χρειάζεται 16 ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Νίκολα Βούιτσιτς στην έβδομη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ στον θεσμό. Παράλληλα, θέλει 7 επιθετικά ριμπάουντ για να αφήσει πίσω του τον Μάικ Μπατίστ στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας. Ο 30χρονος φόργουορντ της Ζαλγκίρις μετράει ήδη 341 επιθετικά ριμπάουντ αντί 347 του Αμερικανού.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ήδη ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Euroleague. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζεται 12 ασίστ για να φτάσει τις 1.000 στην καριέρα του στη διοργάνωση και να γίνει ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει! Παράλληλα, ο Μίλος Τεόντοσιτς χρειάζεται 13 ασίστ για να ξεπεράσει τον J.R. Χόλντεν στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας. Ο Σέρβος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ ξεκινάει τη σεζόν με 596 ασίστ.

Ο Νίκος Ζήσης της Ούνικς Καζάν χρειάζεται 17 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην Euroleague. Μόλις 14 παίκτες έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό στο παρελθόν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ