EUROLEAGUE

Τα γκρουπ της Ευρωλίγκας, επικεφαλής "αιώνιοι"

Τα γκρουπ της Ευρωλίγκας, επικεφαλής "αιώνιοι"

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας μέσα από τα οποία θα προκύψουν οι έξι όμιλοι της επόμενης σεζόν στην διοργάνωση. Επικεφαλής οι "αιώνιοι"...

Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας της Ευρωλίγκας, με τις 23 ομάδες, αλλά και την μία θέση από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια αρχή χώρισε τις ομάδες σε έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να είναι επικεφαλής ομίλων στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Η συνολική βαθμολογία, από την οποία βγήκαν οι θέσεις και καταρτίστηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας έγιναν με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κάθε σύλλογος πήρε δύο βαθμούς για την κάθε νίκη που πέτυχε την τελευταία τριετία στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και έναν για κάθε ήττα. Δύο βαθμούς πήραν για το "Top-16", δύο για την πρόκριση στα πλέι οφ, έναν επιπλέον για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ και ακόμα έναν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Σε περίπτωση που δύο ομάδες βγάλουν το ίδιο "ranking" τότε μετράνε οι συνολικές νίκες των δύο ομάδων τα τελευταία τρία χρόνια. Δείτε αναλυτικά τα γκρουπ...

1ο Γκρουπ

Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παναθηναϊκός

2ο Γκρουπ

Σιένα

Ρεάλ Μαδρίτης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Κάχα Λαμποράλ

3ο Γκρουπ

Κίμκι

Παρτίζαν

Άλμπα Βερολίνου

Αναντόλου Εφές

4ο Γκρουπ

Μάλαγα

Λιέτουβος Ρίτας

Ζαλγκίρις

Φενέρμπαχτσε

5ο Γκρουπ

Πρόκομ

Μιλάνο

Μπάμπεργκ

Ολίμπια Λουμπλιάνας

6ο Γκρουπ

Τσεντεβίτα

Μπεσίκτας

Σαλόν Σαονέ

Νικητής προκριματικών

Το πρόγραμμα μέχρι και το τέλος!

Η Ευρωλίγκα για πρώτη φορά έβγαλε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν. Γνωστοποίησε, δηλαδή, τις διασταυρώσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα χωριστούν οι σύλλογοι στο "Top-16" που θα είναι με δύο ομίλους των οκτώ ομάδων, τα πλέι οφ και το φάιναλ-φορ του Λονδίνου. Βέβαια, για να φτάσουμε ως εκεί ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος.

Οι 16 ομάδες της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας θα χωριστούν ως εξής:

Γκρουπ E': A1, B2, C3, D4, C1, D2, A3, B4.

Γκρουπ F': B1, C2, D3, A4, D1, A2, B3, D4.

Από κάθε όμιλο του "Top-16" το εισιτήριο για τα προημιτελικά παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ και παίζουν στα πλέι οφ ως εξής:

Α: E1-F4

Β: F2-E3

C: F1-E4

D: E2-F3

Έπειτα στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου θα αναμετρηθούν ο νικητής Α' με τον νικητή Β' και ο νικητής C' με τον νικητή D'. Οι ομάδες που έχουν γίνει γνωστές για την Ευρωλίγκα αυτή την στιγμή είναι οι 23, καθώς η τελευταία θα προκύψει από τα προκριματικά. Και θα είναι μία εκ των: Ντόνετσκ (Ουκρανία), Καντού (Ιταλία), Νίμπουργκ (Τσεχία), Λε Μαν (Γαλλία), Ακαντέμικ Σόφιας (Βουλγαρία), Ουλμ (Γερμανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ