EUROLEAGUE

Στην Τουρόφ ο Εγιενγκά

Στην Τουρόφ ο Εγιενγκά

Στην δεύτερη προσθήκη ενόψει του ντεμπούτου της στην Εuroleague προχώρησε η Τουρόφ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Κριστιάν Εγιενγκά για ένα χρόνο.

Στο δυναμικό της Τουρόφ εντάσσεται ο Κριστιάν Εγιενγκά, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο με την πρωταθλήτρια Πολωνίας και αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Group C της Euroleague.

Ο Κονγκολέζος φόργουορντ έχει εμπειρία από Ευρώπη καθώς πέρυσι αγωνίστηκε με την φανέλα της Ζιελόνα Γκόρα, όπου είχε κατά μ.ο 9.2 πόντους και 4.7 ριμπάουντ σε 10 αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο Εurocup, όπου συνέχισαν την ευρωπαϊκή τους πορεία οι Πολωνοί, ο Εγιένγκα σκόραρε κατά μ.ο 9.8 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

Ο 25χρονος αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του ως έφηβος στην Χόβεντουτ το 2007 και πέρασε τρία χρόνια στην Ισπανία , όπου αγωνίστηκε και στην Πρατ. Τη σεζόν 2008-2009 , έκανε με την Χόνβεντουτ την πρώτη του εμφάνιση στην Euroleague. Στο παρελθόν έχει περάσει από το ΝΒΑ (Λος Άντζελες Λέικερς), τη D-League(Λ.Α Λέικερς και Τέξας) αλλά και την Κίνα (Shanxi).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ