EUROLEAGUE

Σκλάβος: "O Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό"

Σκλάβος: "O Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Σκλάβος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο Παναθηναίκός θα προσπεράσει στον ημιτελικό τη Σιένα, ενώ έχρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Σκλάβος Βαγγέλης θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στον τελικό της Euroleague τονίζοντας ότι η Σιένα θα είναι ακόμα καλύτερη όταν επανέλθει σε πλήρη φόρμα ο Μακ Κάλεμπ. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι το φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Εκτός των παραπάνω αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά για τον Πανελλήνιο τονίζοντας ότι λόγω της μεταφοράς της ομάδας στην Λαμία ήταν μία μεταβατική χρονιά. Ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την αναβολή του τελικού του κυπέλλου χαρακτηρίζοντας την ως "παγκόσμια πρωτοτυπία", τέλος υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή χθές το βράδυ (6/4) όπου μεταξύ άλλων κλήθηκε να κάνει δηλώσεις και για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ Σιένα. Ο λόγος που κλήθηκε ο Σκλάβος να κάνει δηλώσεις είναι η εμπειρία του από το ιταλικό πρωτάθλημα όπου αγωνίστηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν στις Ριέτι και Κρεμόνα με αποτέλεσμα να έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές την πρωταθλήτρια Ιταλίας Σιένα.

Ο Σκλάβος δήλωσε σχετικά με τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ: " Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το final-four είναι τελείως διαφορετικό από τα ματς της υπόλοιπης χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός έχοντας αποκλείσει την Μπαρτσελόνα, πάει στον ημιτελικό με τον αέρα του φαβορί. Αυτό μπορεί να τον παρασύρει, αλλά έχει την ποιότητα ως ομάδα και δεν έχει χάσει τον στόχο του. Η Σιένα παίζει εκπληκτική άμυνα, στα όρια του φάουλ και με τον Μακ Κάλεμπ να έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Η Σιένα δεν έχει ούτε να χάσει, ούτε να φοβηθεί τίποτα. Με την είσοδο της στο final-four της Βαρκελώνης ήδη έχει κάνει μια επιτυχημένη χρονιά" Tώρα όσον αφορά το πρωτάθλημα Ελλάδας δήλωσε συγκεκριμένα " Ο τίτλος του πρωταθλητή ξέραμε πριν την αρχή της σεζόν ότι θα κριθεί ανάμεσα στους δύο αιωνίους, με τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα λόγω του ότι είναι φαβορί για το αβαντάζ της έδρας. Για τις υπόλοιπες ομάδες, τα play-offs κρύβουν ανατροπές». "

Επίσης για την φετινή πορεία του Πανελληνίου δήλωσε : " Φέτος ήταν μια μεταβατική χρονιά για τον Πανελλήνιο. Αργήσαμε να προσαρμοστούμε στην καινούρια μας έδρα, στην Λαμία, αλλά και στην ίδια την πόλη. Μας στοίχισε η έλλειψη προετοιμασίας που είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουμε αρκετούς τραυματισμούς.

Δεν καταφέραμε να φτάσουμε τις βλέψεις που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν. Το μόνο σημείο που κρατάμε από την φετινή μας πορεία είναι ότι μπήκαμε στο ΤΟΠ-16 του Eurocup και ότι μετά και την τελευταία μας νίκη κόντρα στο Περιστέρι έχουμε παραμείνει στην κατηγορία.

" Όσον αφορά τους Έλληνες παίκτες δήλωσε : "Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οι ομάδες δεν πρέπει να εμπιστεύονται με κλειστά μάτια κοινοτικούς παίκτες δεύτερης διαλογής. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες αθλητές, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις ίδιες τις ομάδες και τους προπονητές"

Τέλος αναφερόμενος στην αναβολή του τελικού του κυπέλλου δήλωσε : "Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Να τελειώνει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και μετά να γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι τόσο καιρό ψάχναμε να βρούμε ημερομηνία διεξαγωγής, ενώ σε Ιταλία και Ισπανία καταφέρνουν να διοργανώσουν final-eight χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ