EUROLEAGUE

Δια χειρός Γκρέιντζερ στους "16"

Δια χειρός Γκρέιντζερ στους "16"

Ενα "τρελό" καλάθι του Τζέισον Γκρέιντζερ στην εκπνοή, έδωσε στη Μάλαγα τη νίκη στην Ιταλία (62-64) και την πρόκριση στο Top-16 της Euroleague!

Η Σιένα είχε τις ευκαιρίες της, γύρισε το ματς στα τελευταία λεπτά, λίγο έλειψε να το στείλει στην παράταση, όμως λογάριασε χωρίς τον Γκρέιντζερ, τον άνθρωπο που έστειλε τη Μάλαγα στην επόμενη φάση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ σήκωσε τη Μάλαγα στις πλάτες του (20 πόντοι, 5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 37 λεπτά), ο Ερλ Κάλογουεϊ τον ακολούθησε σε απόδοση (13 πόντοι, 4 ασίστ σε 27 λεπτά), ο Τζέισον Γκρέιντζερ εκτός από το μεγάλο καλάθι του είχε άλλους 11 πόντους. Και όλα αυτά, την ώρα που ο έμπειρος Ζόραν Ντράγκιτς έμενε εκτός αγώνα!

Η Σιένα, από την πλευρά της, πήρε 14 πόντους από τους Οθέλο Χάντερ - Τζος Κάρτερ, 12 από τον Έρικ Γκριν και μόλις 6 (με 3/7 σουτ) από τον Ντάνιελ Χάκετ που μετά το τέλος της αναμέτρησης υποστήριξε πως είναι πλέον πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει την Πρωταθλήτρια Ιταλίας, για την οποία όπως δήλωσε έδινε πάντα και την ψυχή του.

Ο αγώνας

Η σημασία του αγώνα ήταν τόσο μεγάλη, που η πίεση βάρυνε αφόρητα τα πόδια των παικτών. Οι δυο ομάδες πρόσεχαν την άμυνά τους, δεν έβρισκαν τρόπους για να σκοράρουν και το θέαμα ήταν άγνωστη λέξη στην πρώτη περίοδο. Οι Ανδαλουσιάνοι, πάντως, έτρεξαν ένα επί μέρους 4-13 με κορυφαίο τον Κέινερ-Μέντλεϊ για το 12-15 του δεκαλέπτου, με τον Αμερικανό φόργουορντ να πετυχαίνει τρίποντο για το 14-20, δίποντο για το 16-22 και βολές για το 16-26. Κουζμίνσκας και Βάσκεθ διατήρησαν την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα, με το 22-32 του ημιχρόνου να μοιάζει απογοητευτικό για τους γηπεδούχους, που έβλεπαν τον Χάκετ να έχει μόλις δυο πόντους σε 16 λεπτά!

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν με ένα μικρό 4-0 την επανάληψη για να μειώσουν στο 26-32, δέχθηκαν όμως τρίποντο από τον Κέινερ-Μέντλεϊ (26-35). Σε ένα τόσο κλειστό ματς, ένα σουτ μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για να διαλυθεί η ψυχολογία ενός παίκτη. Παρόλα αυτά, Κάρτερ και Γκριν έδειξαν χαρακτήρα, μείωσαν στο 31-35, ο Χάντερ πρόσθεσε ένα καλάθι για το 33-35 και ο Κάρτερ έβαλε τρίποντο για το 36-37 που ξεκίνησε το παιχνίδι ουσιαστικά απ' την αρχή.

Ο Χάκετ πόνεσε λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (38-42) στη γάμπα, ο Κουρνού μείωσε ξανά στον πόντο (41-42) με μακρινό σουτ στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και έβαλε άλλο ένα για να φέρει το ματς στα ίσα (44-44). Οι δυο ομάδες απαντούσαν η μια στο καλάθι της άλλης, ο Γκρέιντζερ σκόραρε από τα 7μ.25 για το 51-54, ο Κάλογουεϊ έκανε το ίδιο για το 51-57 και η Μάλαγα έγινε το απόλυτο φαβορί.

Παρόλα αυτά, το ματς έγινε θρίλερ στο τέλος. Το τρίποντο του Κάρτερ έκανε το 58-59 και ο Χάντερ με δίποντο έβαλε μπροστά (60-59) τη Σιένα, η οποία έκανε την ολική ανατροπή. Ο Κάλογουεϊ κέρδισε στην επόμενη φάση το φάουλ, δεν είχε βολές, όμως στα 12" ο Τούλσον πέτυχε τεράστιας σημασίας τρίποντο για το 60-62! Η Σιένα είχε την τελευταία επίθεση, η Μάλαγα σπατάλησε τα δυο φάουλ που μπορούσε να κάνει και ο Χάκετ στην τρίτη επαναφορά, έδωσε στον ελεύθερο (!) Χάντερ που ισοφάρισε (62-62) στα 3.9".

Και όμως! Στον χρόνο που απέμενε ο Τζέισον Γκρέιντζερ διέσχισε όλο το γήπεδο (!) και με ένα πολύ, πολύ δύσκολο σουτ-λόμπα μπροστά στον Βιτζιάνο (τον παίκτη που είχε καθαρίσει το ματς του πρώτου γύρου) έβαλε το μεγαλύτερο καλάθι της βραδιάς και της καριέρας του, το οποίο έστειλε τη Μάλαγα στο Top-16!

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ