EUROLEAGUE

Σιένα - Γαλατάσαραϊ 75-84

Σιένα - Γαλατάσαραϊ 75-84

Με νίκη επέστρεψε έπειτα από ένα χρόνο απουσίας στην Euroleague η Γαλατάσαραϊ, η οποία επιβλήθηκε με 75-84 της Σιένα μέσα στην "Nelson Mandela Arena" στην πρεμιέρα του Γ ομίλου. Δεν ήταν γούρικη για τους Ιταλούς η μετακόμιση στην Φλωρεντία.

Η αυλαία του Γ ομίλου άνοιξε με το φαβορί να επιβεβαιώνεται. Η Γαλατάσαραϊ έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Σιένα όχι μόνο σε ονόματα στο ρόστερ αλλά και μέσα στο παρκέ κερδίζοντας με 75-84. Οι Ιταλοί που βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με νίκη το πρώτο τους παιχνίδι μπροστά στο κοινό της Φλωρεντίας, όπου μετακόμισαν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Κάρλος Αρόγιο από τους νικητές ήταν πρώτος σκόρερ (21π.), ενώ για τους Ιταλούς ο Χάκετ ήταν απελπιστικά μόνος του (26π., 10/11 δίπ.) Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν ότι έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, όμως οι Ιταλοί δύσκολα θα μπορέσουν να πιάσουν τα στάνταρ των περασμένων ετών.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Πριν τον αγώνα ο Αταμάν είχε πει πως περιμένει να γίνει ένα ντέρμπι κι αυτό φαίνεται πως το είχε περάσει και στους παίκτες του. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν δυναμικά το ματς δείχνοντας να μην επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα του "Nelson Mandela Arena". Η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε μέχρι τους 7 πόντους λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (13-20), όμως η Σιένα μείωσε με τρίποντο στο τέλος της περιόδου.

Το τρίποντο στη λήξη του χρόνου της Σιένα δεν αποθάρρυνε τους φιλοξενούμενους, αντιθέτως τους πείσμωσε. Οι προσπάθειες της Γαλατάσαραϊ έφεραν αποτέλεσμα και ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά έφτασαν για πρώτη φορά να προηγούνται σε διψήφια επίπεδα (20-31, 15'). Σε εκείνο το σημείο, όμως αντίθετα με την επίθεση η άμυνα των Τούρκων χαλάρωσε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Σιένα να πετύχει μέσα σε 8 λεπτά όσους πόντους σημείωσε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο (33-42, 18'). Μπορεί η άμυνα να μην... πήγαινε καλά για τους φιλοξενούμενους, όμως δεν συνέβαινε το ίδιο και στην επίθεση. Με ένα ξέσπασμα από τη γραμμή των 6,75μ. από τους Έρτσεγκ, Αρόγιο και Γκόρντον η Γαλατάσαραϊ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο (33-51, 20').

Με ένα επιμέρους 10-2 (43-53, 26') ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Σιένα που έδειξε να αφυπνίζεται και παρότι δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι κάλυπτε την αδυναμία της με τα επιθετικά ριμπάουντ. Γενικά σε εκείνο το σημείο ο Τζαβάι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απέναντι στα πολύ πιο ευέλικτα κορμιά των γηπεδούχων. Η ομάδα της Τοσκάνης πάλευε για να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, όμως οι Τούρκοι άλλοτε με τον Μαρκοϊσβίλι κι άλλοτε με τον Αλντεμίρ διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας (51-63, 30').

Το... νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Γαλατάσαραϊ που δεν σκόπευε να παίξει με την φωτιά. Οι Τούρκοι στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άφησαν περιθώρια στην Σιένα να πιστέψει πως μπορεί να κάνει την ανατροπή (66-77, 36'). Μπορεί όλοι να είχαν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα, όμως ο Ρες με πέντε συνεχόμενους πόντους προσπάθησε να κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια χωρίς όμως να βρει συμπαραστάτες 71-78 (38'). Το παιχνίδι τελικά ολοκληρώθηκε με το ταμπλό να δείχνει 75-84.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ