EUROLEAGUE

Σφυρίζει ο Λαμόνικα, μουρμουρίζει ο ΠΑΟ

Σφυρίζει ο Λαμόνικα, μουρμουρίζει ο ΠΑΟ

Ο ορισμός του Λουίτζι Λαμόνικα, προκάλεσε ανεπίσημες μουρμούρες στον Παναθηναϊκό, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του τέταρτου αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Ναβάρο δήλωνε ότι οι διαιτητές "δεν τον σέβονται", ο Ρούμπιο γκρίνιαζε για την συμπεριφορά απέναντι στον συμπαίκτη του σε σχέση με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι ο Παναθηναϊκός άφηνε ανεπισήμως να διαρρεύσει μια δυσαρέσκεια για τον ορισμό του Ιταλού διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, ως πρώτου ρέφερι του τέταρτου αγώνα, ανάμεσα στις δυο ομάδες την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21:45, Novasports)

Προς τα έξω, μάλιστα, βγήκε ότι ο Λαμόνικα αντικατέστησε τον συμπατριώτη του Ταουρίνο. Επισήμως, βέβαια, οι ρέφερι κάθε αγώνα ανακοινώνονται από την προηγούμενη, ωστόσο, για να εμπλέκεται το όνομα του Ταουρίνο, προφανώς υπήρξε κάποια ...πληροφορία νωρίτερα.

Αρχικά ειπώθηκε ότι ο Λαμόνικα ήταν να διαιτητεύσει την Πέμπτη το Βαλένθια-Ρεάλ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν δυνατό γιατί απλά ο Ιταλός διαιτητής έπαιζε την Τρίτη στον τρίτο αγώνα των ισπανικών ομάδων! Έτσι άρχισαν άλλου είδους απορίες. Ότι η πρακτική δεν είναι συνηθισμένη, καθώς ένας ρέφερι που παίζει Τρίτη, είναι δύσκολο να ορίζεται σε ένα παιχνίδι που γίνεται την Πέμπτη.

Και κάτι τέτοιο, πάντως, δεν απαγορεύεται ειδικά όταν υπάρχουν αγώνες δυο διοργανώσεων στην ίδια χώρα. Προφανώς είναι πρωτόγνωρο να παίζει την Τρίτη, να ταξιδεύει την Τετάρτη και την Πέμπτη να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο, άλλης χώρας.

Ο Λαμόνικα, πάντως, θεωρείται από τους κορυφαίους διαιτητές στην Ευρωλίγκα και θα σφυρίξει τον αγώνα της Πέμπτης μαζί με τους Ουκρανούς Ντραμπιγκόφσκι και Ρίζικ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ