EUROLEAGUE

Ρήγας: "Αυστηροί οι διαιτητές"

Ρήγας: "Αυστηροί οι διαιτητές"

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο διαιτησίας στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή 120 διαιτητών και παρατηρητών. Διαβάστε σε ποιες περιπτώσεις θα εξαντλούν την αυστηρότητά τους...

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 20ό ετήσιο σεμινάριο διαιτησίας που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαιτητές που θα κληθούν να διευθύνουν τους αγώνες της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα, είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν τα "μαθήματα" από την περασμένη σεζόν, προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους για τη νέα σεζόν (2011-12).

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι προπονητές των ομάδων με τους διαιτητές, ακολούθησε το σεμινάριο για τους δεύτερους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πως πρέπει να σφυρίζουν τις επαφές αλλά και τις κακές συμπεριφορές των πρωταγωνιστών ενός αγώνα (παίκτες, προπονητές), όταν αυτοί το παρακάνουν.

Μάλιστα, ένας από τους επίσημους ομιλητές ήταν ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος ανέλυσε ιδιαίτερες καταστάσεις σε επίθεση και άμυνα, με τη βοήθεια στιγμιότυπων από περσινά ματς.

Ο διευθυντής διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστας Ρήγας συνόψισε τα όσα συζητήθηκαν λέγοντας: "Με τους διαιτητές συζητήσαμε δύο θέματα που είχαμε ήδη συμφωνήσει με τους προπονητές, στα μέσα της εβδομάδας. Το πρώτο ήταν οι σωματικές επαφές, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των μαρκαρισμάτων χωρίς την μπάλα. Τη νέα σεζόν οι διαιτητές θα είναι πιο αυστηροί με στόχο να βελτιωθεί το επίπεδο και να γίνει πιο "καθαρό" το ματς.

Το δεύτερο είναι η συμπεριφορά των προπονητών και των παικτών. Γενικότερα ζητούμενο είναι η καλή συνεργασία όλων όσων βρίσκονται στο παρκέ. Στόχος είναι το "ευ αγωνίζεσθαι" και οι προπονητές συμφώνησαν απόλυτα. Όποιος κάνει κακό στο άθλημα θα τιμωρείται".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ