EUROLEAGUE

Repeat θέλει ο Περπέρογλου

Repeat θέλει ο Περπέρογλου
INTIME SPORTS

Ο Στράτος Περπέρογλου εξέφρασε την ελπίδα να επαναλάβει ο Ολυμπιακός αυτό που πέτυχε στην Κωνσταντινούπολη. Πως χαρακτήρισε τη δική του πείρα στα Final 4.

Σε ρυθμούς Final Four κινείται από σήμερα (6/5) ο Ολυμπιακός. Ο Στράτος Περπέρογλου παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Ο διεθνής φόργουορντ εξέφρασε την ελπίδα πως ο Ολυμπιακός μπορεί να επαναλάβει το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης, μίλησε για την ΤΣΣΚΑ που θέλει εκδίκηση και αναφέρθηκε στις δικές του εμπειρίες από Final Four.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πόσο δύσκολη ήταν η σειρά με την Εφές και πώς βρήκατε τη δύναμη να επιστρέψετε από το -15 στο πέμπτο παιχνίδι;

" Ήταν μια πολύ δύσκολη σειρά για μας. Η Εφές είναι εξαιρετική ομάδα και άξιζε να είναι στο Final 4, αλλά δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για το πλεονέκτημα έδρας κι αυτό μας έδωσε την πρόκριση. Παίξαμε το καθοριστικό ματς μπροστά στον κόσμο μας και με τη βοήθεια τους τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολα τα πράγματα μετά τον τρόπο που χάσαμε τον τέταρτο αγώνα και είχαμε πολλή πίεση. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά τελειώσαμε τη δεύτερη περίοδο μόνο στο -8 και ξέραμε πως μπορούσαμε να γυρίσουμε το ματς με καλύτερη άμυνα. Η ομάδα μας δεν τα παρατά ποτέ, συνεχίζει να παλεύει και ο κόσμος μας βοήθησε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε".

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα στην εποχή του Final 4 που υπερασπίζεται τον τίτλο της. Μπορείτε να τα καταφέρετε;

" Ποτέ δεν τα παρατάμε, σε έναν αγώνα ή στη διάρκεια της σεζόν. Ήταν μία μεγάλη χρονιά για μας, όπως και για τις άλλες ομάδες. Πολλά πράγματα μπορούν να σε βγάλουν εκτός ρυθμού, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στο Λονδίνο. Ελπίζω να επαναλάβουμε αυτό που πέτυχε πέρσι η ομάδα".

Έχεις κατακτήσει δύο φορές την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι το τέταρτο Final 4 της καριέρας σου, πρώτο με τον Ολυμπιακό.

" Είναι ξεχωριστό κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα Final 4. Κάθε παίκτης θέλει να βρίσκεται εκεί και είμαι ευλογημένος που φτάνω σε αυτό για τέταρτη φορά. Το συναίσθημα είναι μοναδικό και αποτελεί προνόμιο για μένα να είμαι μέλος ομάδων που κάθε χρόνο έχουν μεγάλες προσδοκίες και φτάνουν στο Final 4".

Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχεις από τα προηγούμενα Final 4; Το 2009 είχατε νικήσει στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό και μετά κερδίσατε σε έναν συγκλονιστικό τελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας..

" Κάθε Final 4 είναι μοναδικό. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε του λεπτό, αλλά ο πρώτος μου τίτλος θα είναι πάντα ξεχωριστός. Ήμουν 24 τότε και ήταν ιδιαίτερο συναίσθημα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι ένα μίγμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης αυτό που νιώθεις. Ήταν απίθανος ο τελικός με την ΤΣΣΚΑ. Προηγούμασταν ακόμη και με 23 πόντους, αλλά επέστρεψαν. Στο τελευταίο σουτ από τον Σισκάουσκας ήταν σαν να πέρασαν 15 δευτερόλεπτα μέχρι να χτυπήσει η μπάλα στη στεφάνη. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Αλλά θυμάμαι τη χαρά όταν γίναμε πρωταθλητές".

-Η ΤΣΣΚΑ είναι ο αντίπαλός σας και στο Λονδίνο. Δεν τεθήκατε φέτος αντιμέτωποι, αλλά δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των ομάδων. Τι είδους αγώνα περιμένεις;

"Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες είναι αθλητικές, ενώ η ΤΣΣΚΑ διαθέτει δυνατούς ψηλούς. Θα υπάρχει πολλή ένταση και πάθος. Πιστεύω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό, όλα τα άλλα έρχονται μετά. Θα εξαρτηθεί η νίκη από το ποιος τη θέλει πιο πολύ και θα παλέψει περισσότερο".

Ποιες αρετές της ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο;

" Έχουν πιο μεγάλα κορμιά από μας. Υποθέτω πως έχουν ένα πλεονέκτημα εκεί, αλλά έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες ομάδες και έχουμε καταφέρει να τις κερδίσουμε. Εμείς βασιζόμαστε στην ομαδική δουλειά και έτσι θα παίξουμε και σε αυτό το ματς".

Δεν ήσουν μέλος της ομάδας που κέρδισε πέρυσι στον τελικό την ΤΣΣΚΑ, αλλά μπορεί ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιήσει αυτή τη νίκη σαν πλεονέκτημα;

"Πιστεύω πως ναι. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ από πέρσι θυμούνται πώς έχασαν και πιστεύω πως αυτό θα τους φέρει πίεση. Ήταν μία μεγάλη έκπληξη και θα έχουν πολλή πίεση σκεφτόμενοι μήπως επαναληφθεί και φέτος".

Πώς βλέπεις τις πιθανότητές σας; Τι σου δίνει πίστη πως ο Ολυμπιακός θα πάει στον τελικό;

" Έχω πίστη στην ομάδα και στη δουλειά που έχουμε κάνει. Στο τέλος οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν στο γήπεδο. Στο Final 4 είναι δύσκολο να πεις ότι μια ομάδα είναι φαβορί και η ιστορία έχει δείξει πως έχουν γίνει πολλές εκπλήξεις. Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Δεν είναι μια σειρά play offs. Γι’ αυτό δεν μπορείς να πεις ότι μία ομάδα είναι φαβορί. Πάντως θεωρώ πως σε τέτοια ματς είναι καλύτερα να πηγαίνεις σαν αουτσάιντερ. Βγάζει την πίεση από τις πλάτες σου και τη φέρνει σε αυτές της ΤΣΣΚΑ. Κι έτσι θα πάμε στο Final 4".

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 20 ματς για να φτάσει στο Λονδίνο. Σε ποιο στάδιο της Ευρωλίγκας παίξατε το καλύτερο μπάσκετ; Και πώς θα προσπαθήσετε να παίξετε στο Λονδίνο;

" Είχαμε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί στην πρώτη φάση. Παίζαμε εξαιρετικά, κερδίσαμε σε δύσκολες έδρες όπως στο Κάουνας. Μετά ήρθε μία περίοδος περίπου δύο μηνών που δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση, κάτι που είναι φυσιολογικό και κατανοητό σε τόσο μακρά περίοδο. Πιστεύω πως καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ανεβήκαμε για τη σειρά με την Εφές, αλλά και πριν σε κάποια ματς ήμασταν σε καλή φόρμα. Ελπίζω να είμαστε σε καλή κατάσταση στο Final 4. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχουμε κάνει και το ίδιο συνέβαινε κι όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα. Συνεχίζαμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και περιμέναμε να αποδώσουμε καλύτερα".

-Με τόση εμπειρία που διαθέτεις στο Final 4, μπορείς να μας πεις τι θα χρειαστεί στον Ολυμπιακό ή σε οποιαδήποτε άλλη από τις τρεις ομάδες για να πάρει την Ευρωλίγκα;

" Πολλά εξαρτώνται από τη βραδιά που θα βρεθεί κάθε ομάδα και σε τι φόρμα θα είναι. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν τραυματισμοί μέχρι τότε. Η ομάδα που το θέλει περισσότερο και θα παλέψει περισσότερο θα νικήσει και ελπίζω να είμαστε εμείς. Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση πνευματικά και ψυχολογικά, γιατί και αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό, πώς θα προσεγγίσεις ένα ματς στο μυαλό σου. Χωρίς φόβο και με σεβασμό απέναντι σε όλους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ