EUROLEAGUE

Preview: Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές

Preview: Ζάλγκιρις - Αναντολού Εφές

Η Αναντολού Εφές έβγαλε μόνη της τα μάτια της στο ματς με την Μπάμπεργκ και την Πέμπτη (12/12) έχει την ευκαιρία να ρεφάρει, καθώς με νίκη επί της Ζάλγκιρις θα βρεθεί στο ΤΟΡ16.

Αν νικήσει η Αναντολού Εφές, θα βρεθεί στο ΤΟΡ16. Αν νικήσει η Ζάλγκιρις... δεν θα βρεθεί στην επόμενη φάση. Θα κάνει όμως, τη ζωή της πιο εύκολη.

Είναι η τέταρτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες συναντιούνται στο Κάουνας και το ρεκόρ είναι 2-2. Η μάχη που θα δοθεί κάτω από τα καλάθια θα είναι κρίσιμη. Η Ζάλγκιρις στηρίζεται στους Ρομπέρτα Γιαβτόκας, Παούλιους Γιανκούνας και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, ενώ η Εφές έχει τους Ντούσκο Σαβάνοβιτς, Κερέμ Γκονλούμ και Σεμίχ Ερντέν

Η Ζάλγκιρις θα χρειαστεί να σταματήσει τον Σκότι Χόπσον, με τους Κώστα Βασιλειάδη και Τζαμόν Γκόρντον να δίνουν βάθος στους φιλοξενούμενους. Ο Ζόραν Πλάνινιτς θα πρέπει να είναι έτοιμος για το ματς απ με τον Τζάστιν Ντέντμον και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Και όλα αυτά θα συμβούν μπροστά στο μπασκετικό κοινό της Ζάλγκιρις.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Οκτάι Μαχμουτί: “Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια απροσδόκητη ήττα, από την Μπάμπεργκ, αποτέλεσμα δικών μας λαθών. Τώρα μένουν δυο ματς στη ρέγκιουλαρ σίζον και τυχόν λάθη δεν θα συγχωρούνται. Για να προκριθούμε στο ΤΟΡ16, πρέπει να νικήσουμε την Πέμπτη. Έτσι, δεν θα εμπλακούμε σε μαθηματικές εξισώσεις. Η Ζάλγκιρις σίγουρα θα παλέψει. Θα είναι δύσκολο ματς. Δεν πρέπει να σταματήσουμε σε κανένα σημείο. Την περασμένη εβδομάδα, όταν ξεφύγαμε με μεγάλη διαφορά, πιστέψαμε ότι έχουμε νικήσει. Και χάσαμε. Πήραμε το μάθημα μας και τώρα θα παίξουμε πιο προσεχτικά”.

Ντούσκο Σαβάνοβιτς: “Το ματς με τη Ζάλγκιρις θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά για εμάς, για αυτή τη σεζόν. Κατ' αρχάς, θα εγγυηθεί την πρόκριση μας στο ΤΟΡ16 και έπειτα θα τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση μας. Σίγουρα θα είναι δύσκολο ματς. Η Αναντολού Εφές όμως, ξέρει πώς να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες. Θέλουμε να γυρίσουμε στην Κωνσταντινούπολη, με την πρόκριση”.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Η Ζάλγκιρις έχει την ίδια starting five στα έξι τελευταία παιχνίδια (Ντέντμον, Πότσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαβτόκας).

*Ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας ήταν συμπαίκτης του Ντούσκο Σαβάνοβιτς, στη Βαλένθια τη σεζόν 2010-2011, όταν έφτασαν στα πλέι οφ της Euroleagure.

*Ο Τζάστιν Ντέτμον έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε κάθε ματς της Euroleague, φέτος. Είναι δεύτερος στη λίγκα, στην κατηγορία με τα εύστοχα τρίποντα (23) και τρίτος σε ποσοστό (53.5%).

*Ο Μαρτίνας Πότσιους έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο, σε επτά σερί ματς για τη Euroleague. Σε αυτό το διάστημα, είχε 16/35 (45.7%).

*Ο Τζαμόν Γκόρντον και ο Σεμίχ Ερντέν είναι οι μόνοι παίκτες που υπήρχαν στην starting five της Εφές, σε όλα τα φετινά ματς.

*Ο Γκόρντον έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο, σε 16 διαδοχικά ματς. Ηγείται της σχετικής λίστας με 2.4 ανά αγώνα.

*Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο, σε 10 συναπτά ματς. Έχει σκοράρει τουλάχιστον 3 στα τελευταία 5 παιχνίδια, όταν συνολικά είχε 17/35 (48.6%).

*Ο Σκότι Χόπσον είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στα οκτώ φετινά ματς.

*Ο Κερέμ Γκονλούμ χρειάζεται 18 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1000, αριθμός που έχουν “πιάσει” μόνο άλλοι πέντε παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης.


TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ